NEIZMJERNA BOL

POTRESNA ISPOVIJEST ROCK ZVIJEZDE 'Stalno se vraćamnatrag. Zašto joj nisam pomogao?'

Sir Bob Geldof u intervjuu za BBC priznao je da je u teškom psihičkom stanju nakon smrti svoje kćer Peaches u travnju ove godine. Ova 25-godišnja majka dvoje djece bila je ovisna o heroinu što joj je na kraju i presudilo.

- Stalno se vrtim u krug, propitkujem što sam još mogao učiniti. Na kraju dana znam da sam kriv jer ja sam joj otac. Nisam joj uspio pomoći i očito sam podbacio, kazao je potreseni Bob.

- Vraćam se natrag, natrag, natrag u prošlost i vrtim stalno iste prizore u glavi i pitam se gdje sam i kada mogao postupiti bolje? Znao sam da se ponovno počela drogirati i razgovarao sam s njom o tome. No, ne želim javno pričati o tim trenucima, rekao je i dodao kako je na kraju ipak pobijedila činjenica da je ona punoljetna osoba, svjesna svijeta oko sebe i da ju ne može prisiliti da si pomogne.

- Kada je imala 18 godina ja sam za njom čistio nered. Zabrljala bi i ja bih je, kao uostalom svaki otac slab na svoje dijete, izvlačio iz problema. Ponekad sam ju preklinjao da prestane, rekao je Bob napomenuvši kako često plače.

- To traje 10 minuta, a onda krenem dalje.

O svojoj kćeri bez obzira na njenu ovisnost govori samo u superlativima. Tvrdi kako je bila izuzetno bistra, ali nemirnog duha. Zato joj je, smatra, droga bila način da se nosi sa svojom neobičnom naravi.

- Ipak, znala je koje su prave vrijednosti u životu i Bog joj je svjedok da se trudila živjeti normalnim životom, ali nažalost nije uspjela. Moj život kao da je sav u nekim ponavljajućim epizodama. Na isti način otišla je i njena majka Paula Yates koja se 2000. godine predozirala, a Peaches je morala prolaziti kroz pravi medijski pakao nakon toga. Sada su i njena djeca ulovljena u isti vrtlog, poručio je shrvani Bob.

Podsjetimo, Peaches se heroinu vratila nakon što je više od dvije godine bila čista. Njen povratak drogama trajao je kratko, vratila im se u veljači, a u travnju ju je suprug Tom Cohen pronašao mrtvu u njihovoj obiteljskoj kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 01:47