INTERVJU ZA CNN

PRAVI VUK S WALL STREETA 'Bilo mi je šokantno gledati film o sebi. Doslovno sam se znojio kada se vukao kokain'

Jordan Belfort opisao je jučer u intervjuu za CNN kako ga je pohlepa uništila...
 Getty / Paramount

NEW YORK - Jordan Belfort, pravi ‘Vuk s Wall Streeta’ po čijoj je knjizi Martin Scorsese snimio film s Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi, izjavio je jučer u intervjuu za CNN kako ga je pohlepa uništila korak po korak.

Belfort, koji danas radi kao motivacijski govornik, pohvalio je autore filma jer su napravili priču koja služi kao upozorenje, a ne kao slavljenje pretjerivanja, kao što su neki kritičari tvrdili.

Rekao je i kako je proveo više od 100 sati s DiCapriom, pripremajući ga za ulogu života, koja će mu vjerojatno donijeti i prvog oskara.

VIDEO: LIJEPA SLOVENKA U HOLLYWOODU 'Nisam ni sanjala da ću ikad raditi sa Scorseseom'

Pričajući o svojem prošlom životu, Belfort je rekao kako on i njegovi suradnici nisu izgubili dušu odjednom - njihova propast dogodila se korak po korak.

- Ono što se desi kada dođete do tog dijela Wall Streeta je da postane vrlo lako racionalizirati sve što činite, potez po potez, i to samo ide sve dalje i dalje, rekao je.

Belfort je zbog financijskih malverzacija proveo 22 mjeseca u zatvoru, no u intervjuu je rekao kako je čak 95% onoga što je radio bilo legalno.

- No, tih 5% je bilo izrazito destruktivno i zatrovalo je sve, kazao je.

Priznao je kako mu je te trenutke bilo izuzetno teško gledati u filmu.

- Bilo je šokantno... gledao sam film sa svojom zaručnicom, i ostali smo bez teksta, rekao je Belfort.

- Pomirio sam se sa svojim starim životom. Napisao sam knjigu, i to je za mene bilo oslobađajuće iskustvo. No, vidjeti to na filmu, s nekim tko je to jako dobro odradio, doslovno sam se znojio na nekim dijelovima, kada se vukao kokain, izjavio je.

Kasnije je pogledao film sa svojim 18-godišnjim sinom i bivšom ženom, koju u filmu udara šakom u trbuh - što tvrdi da se u stvarnosti nije dogodilo.

No, mnoge druge stvari stvarno su se dogodile, poput scene gdje djevojka brije glavu za 10.000 dolara, s kojima je kasnije platila silikonske umetke, i druge scene gdje brokeri bacaju patuljka na tablu za pikadu u uredu. Belfordov prijatelj stvarno je pojeo živu zlatnu ribicu na poslu, a u uredu je postojala ‘zona bez seksa’.

OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA OSCARE DiCaprio i 'Vuk s Wall Streeta' u utrci za prestižnu nagradu

- Počelo je s dizalom. Netko je vrlo rano krstio dizalo, objasnio je Belfort.

- To su sve bili madići i djevojke, između 18 i 23, i svi su zarađivali mnogo novaca. Takve stvari se dešavaju, rekao je.

No, njegov najgori trenutak bio je kada mu se raspala obitelj.

- Moj brak se raspleo i pomisao na gubitak djece bila je dno, izjavio je Belfort, no napomenuo kako je srećom prestao sa svim svojim ovisnostima dok su mu djeca bila jako mala.

- Bio sam dobar otac i na to sam ponosan. Otrijeznio sam se kada mi je kćer imala 3 godine a sin 1. Moji roditelji me nikada nisu osuđivali, i uvijek su mi pružali bezrezervnu potporu bez obzira na moje kriminalno ponašanje, rekao je.

Kada je voditelj primjetio da bi bio bogataš danas da je poslovao legalno, Belfort je izjavio: “U tome je problem. Najveća greška koju sam počinio je što nisam pričekao. Danas bi vrijedio 10-20 milijardi.”

Belfort žrtvama svojih prevara navodno duguje oko 100 milijuna dolara. Do sada im je vratio oko 12 milijuna, a 100% zarade od njegove knjige ide u fond za vraćanje tog duga.

- Mislim da će to biti mnogo, mnogo milijuna dolara, i drago mi je zbog toga, rekao je.

- Ono što sad radim, predavajući 100% profita, je vjerojatno najiskrenija stvar koju mogu učiniti. Stvarno se osjećam loše zbog svega što se dogodilo. Pitali ste me je li me sram: tada me bilo. Danas više nije. Ne želim živjeti u sramoti, mislim da je to otrovna emocija. Živim sa žaljenjem, a to znači da aktivno pokušavam popraviti sva zla koja sam počinio u prošlosti, izjavio je Belfort.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:43