ODLAZAK ZVIJEZDE

Preminula je Jane Russell, holivudski seks-simbol s polovice 20. stoljeća

Otkrio ju je Howard Hughes, a glumila je i s Marilynkom. No, nije bila zadovoljna svojom glumačkom karijerom
 AFP

Jedna od najvećih holivudskih zvijezda '40-ih i '50-ih godina 20. stoljeća, Jane Russell preminula je u ponedjeljak u 89. godini u Kaliforniji.

Russell je postala seks-simbolom kada ju je otkrio ekscentrični bogataš i filmaš Howard Hughes , dajući joj ulogu u vesternu 'Odmetnik' . Uoči izlaska filma početkom 1940-ih, glumica se na fotografijama pojavljivala u usko pripijenoj majici, koja je isticala njene bujne grudi, zbog čega je film bio gotovo tri godine 'u bunkeru'.

Najzapaženiju ulogu ostvarila je u filmu 'Muškarci više vole plavuše' , gdje je glumila uz slavnu Marilyn Monroe, ali je tijekom života isticala da nije presretna svojom karijerom na filmu. 'Nigdje nisam ništa postigla, osim u komedijama. Istina je da sam bila nezadovoljna filmovima u kojima sam glumila', napisala je Jane Russell u svojoj autobiografiji.

Holivudska zvijezda bila je poznata i po svom humanitarnom radu – osnovala je organizaciju World Adoption International Fund koja je pomogla tisućama djece da budu posvojena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:06