LAUDATO TELEVIZIJA

PRVA KATOLIČKA TV KREĆE NA BOŽIĆ Donosi Simoninu priču: 'Rekla sam Anti: Kako Isus, zar je on živ? Onaj kojeg gledam na filmu za Božić? Onda me vodi Isusu...'

 YouTube

Ovoga Božića, u petak 25. prosinca u Hrvatskoj započinje s emitiranjem Laudato televizija (LTV) – obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima.

Direktorica prve katoličke televizije u Hrvatskoj je mr. oec. Ksenija Abramović, a radi se o projektu udruge Ime Dobrote. Ivan Lovrinović je predsjednik Nadzornog odbora LTV-a, a obred blagoslova prostora u kojima je počela raditi Laudato televizija na zagrebačkim Ravnicama predvodio je papinski nuncij u RH Alessandro d'Errico.

Kako naglašavaju u priopćenju s nove tv-postaje, Hrvatska kao zemlja velike katoličke tradicije, bogate vjerske i kulturne baštine ovime dobiva medij u kojem će se predstaviti redovitost poslanja Crkve u susretu s potrebama suvremenog svijeta. LTV naglasak stavlja na vrijednost obitelji. Želi osnažiti duhovne, moralne, nacionalne i obiteljske vrednote roditelja, djece i mladih. Također, program je usmjeren prema svim ljudima dobre volje koji imaju pozitivan stav prema svijetu.

Djelovanje LTV-a želi biti u službi istinitoga, lijepoga i dobroga, jer od tih općeljudskih vrijednosti svi ljudi imaju koristi. Polazeći od ljubavi prema Bogu, čovjeku, Crkvi i domovini, LTV želi doprinositi izgradnji zajedništva i solidarnosti u hrvatskom društvu, navodi se u priopćenju.

Na portalu Laudato.tv , koji je u rujnu obilježio četiri godine rada, može se pogledati niz video priloga, a među prvima je prilog o Simoni Ištvanović, otprije poznatom kao Simona Gotovac, koja je za Laudato TV otkrila svoje svjedočanstvo o božjem milosrđu koje mijenja život iz temelja. Simona je ranije punila medije brojim aferama. Kako se navodi u prilogu, kada više gotovo nije bilo zla kojega nije okusila, bivši muž Ante rekao joj je da postoji netko tko joj može dati novi život. "Kad sam to čula od Ante rekla sam - Pa kako Isus, zar je on živ? Onaj kojeg gledam na filmu kad je Božić? Bilo mi je to neobično, nadnaravno i rekla sam Anti da me vodi tom Isusu, želim ga vidjeti, želim da me oslobodi..."

Simona je upoznala fra Zvjezdana Linića i iskusila Božje milosrđe i oprost. Za Laudato.tv ispričala je kako je među pravednim ovčicama u Crkvi vidjela nevjeru, osuđivanje i ogovoranje, ali je zaključila: "Tko sam ja da im sudim kada ja iza sebe imam svoju prošlost, koju je Božje milosrđe izbrisalo? Prvo treba gledati u sebe, a zatim oko sebe."

Pogledajte video

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 04:04