S 4 NA 2 KOTAČA

PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON OTKAZA Clarkson otišao iz Top Geara pa aute zamijenio - biciklom

 AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

Popularni britanski televizijski auto novinar i jedan od glavnih voditelja Top Geara Jeremy Clarkson po prvi put je viđen u javnosti nakon dobivanja otkaza na BBC-u.

Clarkson, poznat po svojim sarkastičnim i ciničnim komentarima na sve oko sebe, u srijedu navečer je izašao iz svog doma u zapadnom Londonu - na biciklu.

BBC je priopćio u srijedu kako ugovor voditelju Top Geara neće biti produžen. Posljedica je to istrage pokrenute nakon Clarksonovog 'neizazvanog fizičkog i verbalnog napada' koji je producenta Oisina Tymona poslao u bolnicu.

- Za mene je Jeremey prešao granicu. Ne može biti da za jedne postoje jedna pravila, a za druge druga, bez obzira na činove, popularnost u javnosti i komercijalne razloge - objasnio je Tony Hall, glavni direktor BBc-a.

Iako je više puta izjavio kako mrzi bicikle, Jeremy se sinoć izgleda odrekao automobila i iz svog doma prema centru Londona krenuo na dvokotačnom međunožnom guralu, odjeven u svom klasičnom stilu - traperica i kožna jakna.

Prolazeći pokraj fotografa i TV kamera, Jeremy je rekao: 'Ispričavam se gospodo, zahvaljujem.'

Sudbine njegovih suvoditelja Jamesa Maya i Richarda Hammonda još uvijek nisu poznate, no i njihovi ugovori istječu krajem mjeseca.

U priopćenju izdanom preko agenta May je poručio da njegova uloga u Top Gearu "zahtjeva mnogo razmišljanja, razmatranja i razgovora" prije nego odluči što će učiniti dalje.

Oglasio se i Hammond, no putem Twittera gdje je izjavio kako "osjeća veliku tugu zbog kraja jedne ere".

- Mi smo tri idiota, svatko na svoj način, no bilo je zaista nevjerojatno jahati zajedno - zaključio je Hammond.

Top Gear se emitira u više od 170 zemalja i ima oko 350 milijuna gledatelja tjedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:51