FARMER DRELE

Puno mi je lakše mahati jezikom nego lopatom

Davor Dretar široj je javnosti poznat kao zaljubljenik u hranu, vino i pjesmu, a već dvije godine uživa u kuburaškom društvu Gromovnik

Televizijski i radijski voditelj te poznati zabavljač Davor Dretar Drele prošlog je tjedna ponovno pred malim ekranima počeo zabavljati gledatelje svojim specifično šaljivim nastupom u trećoj sezoni reality showa “Farma”, koji se ponovno prikazuje u progamu Nove TV.

Zbog povratka među nove farmere na staru lokaciju poznati je voditelj “osvježio” imidž obrijavši brkove i bradu, no kako kaže, prema natjecateljima će uvijek biti jednako strog i nepopustljiv.

Ja sam Bog i batina

- Ja sam njima Bog i batina i tako mora biti do zadnjeg dana showa. Pred ogledalom sam izvježbao dvadeset i jednu grimasu ljutnje, prijekora, zajedljivosti i slično, a nosim i jednu kuhaču, radi discipliniranja neposlušnih - kaže Drele, uz kojeg i u ovoj sezoni stoje atraktivne voditeljica Mia Kovačić i Nikolina Pišek.

Unatoč zanimljivim kandidatima ovogodišnjeg izdanja, Drele priznaje da bi u istom showu volio vidjeti i poznate ličnosti iz drugih područja djelovanja.

- Totalka se slažem sa mnogim ljudima koji mi prilaze i pitaju me zašto na Farmi ne mogu vidjeti ekipu sastavljenu od političara. Bilo bi ih divno vidjeti kako, za razliku od svojih svakodnevnih poslova, nešto konkretno rade. Takva bi Farma sigurno bila najgledaniji reality u povijesti televizije - smatra Drele.

Premijera prve predstave

- To je očigledno vrhunska zabava modernog doba. Nestajanje privatnosti, pa čak i želja da vlastite najintimnije misli i osjećaje podijelite sa cijelim čovječanstvom, je odlika aktualnih socijalnih mreža, pa tako i reality format samo prati te trendove - uvjeren je Drele, koji uz novi voditeljski projekt ipak stigne raditi i na radiju.

- Na Narodnom radiju i dalje radim subotom ujutro, uz prelijepu kolegicu Tomislavu Gudelj, a na istom radiju uskoro kreće i ‘Večernji tulum’ petkom. Sve u svemu, ima posla, ali nije tako težak. Moj pokojni tatek Valent naučio me lekciju, koju nikada ne bum zaboravil - lakše je mahati jezikom nego lopatom - objašnjava Drele, kojemu recesija nije ukinula niti jedan angažman.

Tako se Davor posljednjih mjeseci upoznao bolje i s kazalištem pa je nedavno premijerno izveo svoju prvu predstavu u zagrebačkom “Histrionskom domu”.

- S bratecom Vidom Balogom pokrenuo sam kazališnu družinu ‘Gemišt’, i naša predstava ‘Stoka sitnog zuba’ ovih je dana uspješno doživjela i svoju premijeru na Gumbekovim danima. Sada s tom predstavom planiramo krenuti po cijeloj Hrvatskoj - planira voditelj.

Zapucao iz kubure

Iako je svima napoznatiji po svojoj iznimnoj ljubavi prema dobroj hrani, vinu i pjesmi, Drele ima još jednu veliku zanimaciju kojom ispunjava slobodno vrijeme, manje poznatu javnosti. Voditelj je, naime, već dvije godine počasni član kuburaškog društva “Gromovnik” iz Svete Nedjelje, a upravo je prije tri tjedna prvi put zapucao iz tradicionalne naprave, pod budnim okom voditelja društva, Petra Horvata.

Kako se sa ostalim članovima društva barem jednom mjesečno nađe u njihovim prostorijama, Drele je već poput pravog domaćina u društvu, gdje gotovo svako pucanje kasnije zaliju dobrim vinom i hranom.





- Kako je bilo hladno, neko se vrijeme nismo nalazili, ali sada kad zatopli ću, naravno, češće dolaziti. Dobio sam počasno članstvo još kada je društvo izgradilo svoju prostoriju, no isprva nisam pucao. Rekli su mi da smijem samo čistiti i donositi im piće - šali se Drele. Osim samog sudjelovanja u radu društva, nekoliko puta bio je i voditelj kuburaških susreta, koji se održavaju u brojnim hrvatskim gradovima, a kako mu je prvo pucanje proteklo uspješno, već prilikom sljedećeg susreta i sam će pokazati što je naučio.

Razmišlja o izletu u glazbene vode

Višegodišnju javnu karijeru poznatog šaljivdžije obilježilo je i nekoliko pokušaja glume, kao i pjevanja, a mnogi će se sjetiti i njegove grupe Dreletronic koja je početkom devedestih imala i nekoliko uspješnih hitova. Kako još uvijek voli zapjevati, Drele ne isključuje mogućnost da ponovno uđe i u glazbeni studio. Štoviše, napominje kako bi se takvo nešto uskoro moglo i ostvariti.

- Pjevam uglavnom po birtijama, a društvo mi radi moj bratec Videk Balog. Kad već pitate, iza brda moje lijenosti i upitnog talenta, valja se nekoliko ideja koje bi uskoro mogle prerasti u nekoliko novih pjesama - objašnjava voditelj.

Voditelja se moglo vidjeti i u nekoliko humorističnih serija, no kako kaže, nikada zapravo nije dobio ulogu koju je oduvijek htio. - Stvar je jasna, upao sam u kliše glumca kojeg se koristi za uloge fizičkih radnika ili lokalnih cugera, a cijeli život želim odigrati ulogu profesora na fakultetu koji zavodi studentice - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:41