POVRATAK TV KREATIVCA

Robert Knjaz: Kakav sam šef ‘Rekonstrukcije’? Zamišljen i snen. Prijazan i plah.

Zagreb, 270409. 5. Godina RTL Televizije.Krapinska.Na slici Robert Knjaz.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

Nakon dvije godine pauze, Robert Knjaz vratio se na male ekrane s emisijom ‘Rekonstrukcija’. Novi Knjazov uradak već se počeo emitirati ponedjeljkom na Prvom programu HTV -a, no ovog puta Knjaz nije ispred kamera, već je tu ulogu dodijelio mladom Danijelu Biliću. Ipak, bez obzira na to, Knjazova emisija prepoznatljiva je i bez njegova lika, baš kao i svaki razgovor s njim, napola ozbiljna, napola šašava i u svakom slučaju originalna.

- Prema definiciji HTV-ova natječaja na kojem je prošla - to je “glazbeno-govorna emisija od 26 minuta”. Što se mene tiče, to je mala vesela glazbena emisija u kojoj se gledatelji mogu podsjetiti na najveće hrvatske hitove, te se pritom malo zabaviti i od autora saznati ponešto novo o nastanku svojih omiljenih pjesama. Zapravo, jedan blagi “antidepresiv” zbog svakodnevne društveno-političke situacije.

Inspiracija uz pivicu

Koji vam je bio cilj?

- Da na svijetu zavlada mir. Ma bilo bi stvarno pretenciozno da sam očekivao nešto spektakularno. HTV želi povećati svoju gledanost i tu jedna glazbena emisija od 26 minuta neće napraviti revoluciju, ali kad bi na programu bilo 10 drugih novih emisija, koje na dinamičan, zabavan, informativan i prije svega optimističan način pričaju o hrvatskim ljudima, mjestima, postignućima, ljudi bi to sigurno rado gledali i na kraju dana se osjećali bolje.

Kako ste dobili inspiraciju za nju?

- Frend mi je uz pivicu pred kioskom pričao o bendovima koji ćaskaju uz izvođenje pjesama, pa mi se aktivirao prašnjavi folder u glavi u kojem sam pohranio pitanje iz djetinjstva: ‘Kako nastane pjesma koja mi uspije uljepšati cijeli dan?’ Nitko mi dosada nije odgovorio na to pitanje, pa sam pomislio da bi možda i gledateljima bilo zanimljivo saznati kako njihovi ljubimci stvaraju skladbe koje nas vesele, rastužuju, uz koje se ljubi i rastavlja….

Koliko je emisija dogovoreno s HTV-om i kako je došlo do ponove suradnje s Prisavljem?

- Moja internacionalna kompanija ‘Sirovina i sinovi’ deseteljećima se bavi proizvodnjom raznih filmića i reklama te u najvećoj mjeri TV emisija. Tako sam se javio na javni natječaj HTV-a, ideja je prošla i eto je na ekranu. Za sada je dogovoreno 26 emisija. U koloru!

Koga ste sve do sada ugostili?

- Do sada smo snimili Hladno pivo, Prljavo kazalište, Coloniju, Jelenu Rozgu, TBF…

Tko je sve u ekipi ‘Rekonstrukcije’?

- Ima nas 20-ak, ženskice, muškići, visoki, mali, debeli i mršavi, brkati, ćosavi, nabildani i suhi. Sve smo pokrili. Redatelji su naizmjenice David Kapac i Ivan Sikavica, a voditelj je Danijel Bilić - Tarzan!

Prvi put niste sami ispred kamere. Zašto i kakav je to osjećaj?

- Nema tu mistifikacije, pa ni autor emisije ‘Ples sa zvijezdama’ ne vodi emisiju, već Barbara i Duško - i to puno uspješnije. Želim kao autor istovremeno raditi više različitih emisija, pa je logično da ne mogu biti u isto vrijeme na više mjesta. Što ne znači da se u nekom od tih projekata možda neću pojaviti i ispred kamere.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:20