NAPAD S FACEBOOKA

'ROZGA JE ZADALA JEB... UDARACSVIM KOLEGAMA!' Propadalo napao pjevačicu zbog gafa s playbackom na CMC festivalu

Član Teške industrije smatra da si pjevačica ne može dopustiti takav kiks
 Nikšsa Stipaničev / CROPIX

Definitivna demistifikacija fenomena poznatog kao pjevanje na playback - kada je Jelena Rozga ovoga vikenda na CMC festivalu ne samo zaboravila tekst pjesme nego je kompletno zanemarila otvarati usta dok se iz zvučnika mogao kristalno jasno čuti njezin glas dok pjeva svoju hit skladbu “Nirvana” - pretvorila se u međuvremenu u jednu mini estradnu aferu.

Naime, prvo je na svom Facebook profilu prilično oštro reagirao I vica Propadalo, koji je kao član grupe Teška industrija također nastupio na spomenutom festivalu.

Rasprava na Facebooku

“Jelena Rozga je jeb... udarac zadala CMC festivalu, a bogami i svim svojim kolegama”, počeo je Propadalo, objašnjavajući da taj događaj već jako dugo ne gaji disciplinu pjevanja uživo na pozornici, ali da su “svi prisiljeni na taj kompromis zbog publiciteta i gledanosti”, premda “oni koji znaju svirati i pjevati baš to ne vole”.

“Draga Jelena, taj gaf ti možeš izvesti na svom koncertu, ali ne i našem zajedničkom. Kolegijalno, ovo nije bilo u redu”, poručio je.

Nakon tog istupa, Propadalov zid na Facebooku postao je pretijesan za sve one koji su se poželjeli uključiti u analizu slučaja, ali i širih pitanja poput CMC festivala, sjaja i bijede hrvatskih festivala u cjelini, teorija o marketinško-medijskom komplotu koji stoji iza Rozge te glazbene industrije i nedostatka iste u Hrvatskoj i tako dalje.

Skrušeno priznanje

Javili su se tu pojedini glazbenici kritični prema Rozgi, predvođeni Kristijanom Rahimovskim i Danijelom Pintarić, ali i oni koji Rozgu brane, poput šefa njezina benda Davora Petrovića, koji je bio s njome na pozornici u Vodicama (ali je, naravno, zbog playbacka više glumio da svira nego što je svirao).

Jelena Rozga, s druge strane, skrušeno je priznala da joj se dogodio lapsus i nije pokušavala rasplamsavati svađu. Iako se jučer nije javljala na telefone, sve je jasno rekla u kameru Nove TV: “Zaboravila sam na sve, tako mi je bilo lipo... Što je najgore od svega, zaboravila sam... otvarati usta, pjevati”, slegnula je ramenima pjevačica te dodala: “Žao mi je. Ja nisam navikla pjevati na playback i zaboravila sam malo pjevati jedan dio pjesme. A šta ćeš, dešava se...”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 08:12