NAGRADA PUBLIKE

Sandra Bullock, vampiri i pijana Mariah obilježili People's Choice

PALM SPRINGS, CA - JANUARY 05: Director Lee Daniels (L) presents singer Mariah Carey with the Breakthrough Actress Performance award onstage at the 2010 Palm Springs International Film Festival gala held at the Palm Springs Convention Center on January 5, 2010 in Palm Springs, California. Michael Buckner/Getty Images for PSIFF/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

PALM SPRINGS - Američka glumica Sandra Bullock u velikom je stilu zakoračila u novu sezonu. Naime, popularna glumica dvostruko je slavila u srijedu na dodjeli prestižnih nagrada People's Choice. Jednu nagradu dobila je za komediju "The Proposal", dok je drugu primila kao najbolja glumica za ulogu u filmu "The Blind Side".

Vampirska saga "Twilight" nagrađena je u 4 kategorije: najbolji film, najbolji serijal, najbolja filmska ekipa, dok je mladi Taylor Lautner primio nagradu kao najveća "mlada nada" holivudskog glumišta.

Johnny Depp primio je nagradu za najboljeg glumca, dok je Hugh Jackman nagrađen kao najbolji akcijski heroj za ulogu u filmu "X-Men Origins: Wolverine".

"Inglourious Basterds" Quentina Tarantina proglašen je najboljim neovisnim filmom.

Glazbene nagrade obilježile su Carrie Underwood, koja je dobila nagradu za najbolju country pjevačicu, Taylor Swift za najbolju pjevačicu, dok su Mariah Carey i Keith Urban proglašeni najboljim R&B izvođačima. Lady Gaga proglašena je najboljom pop-pjevačicom i najvećom glazbenom nadom.

Sandra Bullock obilježila je večer svojim dvostrukim slavljem koje su joj donijele uloge u hitovima "The Proposal" i "The Blind Side", u kojem glumi ženu koja mladom beskućniku pomogne u njegovu usponu prema statusu jedne od najvećih zvijezda američkog nogometa.

Glumica je ove sezone već nominirana za dvije nagrade, Zlatni Globus za najbolju glumicu, te nagradu Udruge glumaca, a uloga u filmu "The Blind Side" naznačila ju je kao jednog od velikih favorita za nadolazeće nominacije za nagradu Oscar.

Dodjelu u Palm Springsu obilježio je incident pjevačice Mariah Carey, koja je nagradu za glumicu u uzletu ulogom u filmu "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire" primila vidno alkoholizirana i dezorijentirana.

"Molim vas oprostite mi, ali malo sam...", nakon čega je netko iz publike doviknuo "pijana", a glumica jasno potvrdila s "da" i počela se nekontrolirano smijati. Nakon početnog gafa, pjevačica je održala dug govor u kojem je uslijedilo još nekoliko njih.

Nagradu People's Choice dodjeljuje publika koja internetskim glasovanjem bira slavodobitnike (ove godine rekordnih 60 milijuna glasova), smatra se manje prestižnom od Oscara i nagrade Udruge glumaca koje dodjeljuje filmska industrija, no ipak je zapažena jer otvara sezonu dodjele filmskih nagrada i ukazuje na pretendente predstojeće sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:28