POD ISTRAGOM

SLAVNI DIZAJNER OPTUŽEN ZA UTAJU POREZA Sumnja se da je Karl Lagerfeld u proteklih šest godina utajio čak 20 milijuna eura

 Getty Images

Modni dizajner pod istragom je jer se sumnja da je u proteklih šest godina utajio čak 20 milijuna eura.

Strani mediji raspisali su se o tome iako službene potvrde još nema, no francuski časopis L'Express piše da je Karl Lagerfeld pod istragom.

Istraga je započela u Lagerfeldovoj knjižari u Parizu koju je dizajner pokrenuo 1999. godine.

U knjižari se nalazi i foto studio u vlasništvu britanske tvrtke, no kako je knjižara u gubitku, porez se nije plaćao.

Glasnogovornik dizajnera navode koji su se pojavili nije htio komentirati, kao ni francuske vlasti koje su se pozvale na tajnost poreznih postupaka.

Lagerfeld je odrastao u Hamburgu, a godinama je pažljivo gradio svoj imidž. Njegovo originalno prezime bilo je Lagerfeldt, no kasnije ga je promijenio u Lagerfeld kako bi zvučalo komercijalnije.

U javnosti se uglavnom pojavljuje u crnom odijelu, a bez tamnih naočala ne može ga se vidjeti. Karijeru u modi započeo je kada je kao tinejdžer pobijedio na modnom natjecanju u Parizu. Danas vodi dizajnerske timove poznatih modnih brendova Chanel i Fendi.

Izvan modnog svijeta, uživa u učenju straih jezika pa točno govori njemački, engleski, francuski i talijanski. Ostale njegove strasti su antikviteti, fotografija, a najveća ljubimica je njegova mačka Choupette.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:32