23 GODINE NASTAJANJA

ŠTO ĆE NAM SVE OTKRITI DOKUMENTARAC O KOSTELIĆIMA Ivica progovorio: 'Kamere mi nikad nisu smetale ni živcirale me'

Čak 23 godine nastajao je dokumentarni film o najuspješnijoj hrvatskoj sportskoj lozi, obitelji Kostelić. “Gnothi Seauton” ili u prijevodu “Upoznaj samog sebe” Brune Kovačevića.

Granica dobrog ukusa

Urednik sportske redakcije HTV-a snimio je i onaj prvi film “Dnevnik pobjednika” kada su Ivica i Janica Kostelić bili na početku svojih uspješnih karijera, no “Gnothi Seauton”, čija je svečana premijera zakazana za 20. travnja, prati njihov cjelokupni životni put i nevjerojatne sportske uspjehe koje su postigli. Za razliku od svoje sestre Janice, Ivica Kostelić već je pogledao taj 93-minutni dokumentarac koji je kreiran od čak 180 sati materijala. - Sviđa mi se kako je napravljen. Ima puno zanimljivih snimaka za koje čak nisam ni znao da postoje - kaže Ivica Kostelić koji će doći na zagrebačku premijeru. Nije mu neobično što je o njemu i njegovoj sestri snimljen jedan tako sveuobuhvatan projekt.

- Kamera i TV ekipa Brune Kovačevića koja nas je pratila sve to vrijeme nikad me nije smetala, išla na živce, jer nikad nisu prekoračili granicu dobrog ukusa i profesionalizma. Iz filma ništa ne bih izbacio, baš naprotiv, ima puno trenutaka za koje mi je žao da ih kamera nije uhvatila - ispričao je.

Vidi li se nakon oproštaja u novim profesionalnim podvizima, odgovara:

Sve što ga ispunjava

- Nadam se aktivnosti koja će me ispunjavati jednako tolikim zadovoljstvom kao što su bila skijaška natjecanja i treninzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 13:46