OTIŠAO JE SMOKI

DIRLJIVI OPROŠTAJI OD SAMARDŽIĆA Hrvatski kolega objavio staru fotografiju s filmskog seta: 'Imao sam devet godina, ali bila mi je čast igrati s njim'

 
 FACEBOOK

Glumce, estradnjake i ljubitelje umjetnosti iz Srbije, ali i ostatka regije, rastužila je vijest o smrti velikog Ljubiše Samardžića.

Naš glumac Rene Bitorajac na Facebooku se od legendarnog Smokija oprostio dirljivom fotografijom iz davne 1981. godine. Dvojac je tada, zajedno sa Žarkom Potočnjakom i Ksenijom Prohaskom, snimio dugometražni film "Gosti iz galaksije" pod redateljskom palicom pokojnog oskarovca Dušana Vukotića. U jednom od rijetkih znanstveno-fantastičnih filmova u hrvatskoj kinematografiji Samardžić je glumio Tonija, a Bitorajac Targa.

- Otišao je predivan glumac. Bila mi je velika čast igrati s njim, pa makar i sa samo devet godina. RIP Ljubiša Samardžić - napisao je Rene na društvenoj mreži.

Od Ljubiše se na Instagramu oprostila i Iva Štrljić, kći glumca Milana Štrljića, koji je u kultnoj TV seriji "Velo misto" utjelovio Tončija.

- Često se sjetim jednog trenutka neizmjerne sreće, prije mnogo godina, kada mi je zazvonio telefon i kada su mi javili da sam dobila ulogu u filmu 'Bledi Mesec' Ljubiše Samardžića. S nekom posebnom radošću i toplinom pamtim to snimanje. Ogromno hvala za podršku i ukazano poštovanje, dragi Ljubiša - napisala je Iva.

Emotivan je bio i bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić.

- Neka te Bog nagradi za svaki osmijeh koji si nam poklonio, a tvojoj duši neka podari mir... Odrastati uz tvoje uloge i poslije s tobom dijeliti vrijeme, druženje, scenu... Bila je radost i nagrada to osjetiti i doživjeti - objavio je Enis.

Tugovanju i odavanju počasti pridružile su se i pjevačica Lepa Brena te Jelena Đoković - supruga teniskog asa Novaka Đokovića.

Odlazak legende Pocivaj u miru , dragi Ljubiša

A post shared by LEPA BRENA (@lepabrenafan) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:29