SPEKTAKL

POMAMA KAKVU ZAGREB DUGO NIJE VIDIO Bieber tijekom koncerta ulazio i u kavez, obožavateljice jedva ušle u Arenu: 'Inače znaju padati jedni po drugima'

 Boris Kovačev / Hanza Media

Svjetska megazvijezda pop glazbe, Kanađanin Justin Bieber, u srijedu je nastupio pred rasprodanom Arenom Zagreb, a uzbuđenje na ulicama glavnoga grada zbog te je činjenice bilo opipljivo od ranog popodneva. Ovakva pomama za koncertom jedne svjetske zvijezde uistinu se rijetko viđa.

Na putu do zagrebačke Arene djevojke su trčale i nekoliko sati prije samog početka koncerta. "Imamo dva sata do koncerta. Možeš li izdržati? Ne!", načuo sam dvije djevojke kako razgovaraju na Laništu.

Justin Bieber u Zagreb je htio sletjeti na vojni aerodrom, ali je nemogućnost da se to dogodi prouzročila njegov nešto kasniji dolazak u Lijepu našu. Više od pet autobusa do Arene je dovezlo produkcijski tim koncerta, a 20 šlepera bilo je zaslužno za transport ogromnog razglasa i pozornice.

Scene koje su se mogle vidjeti ispred Arene neposredno prije samog koncerta na sva četiri ulaza bile su uistinu nevjerojatne. Belieberi su pjevali sve hitove toliko obožavanog pjevača, istovremeno se boreći za bolje mjesto na ulazima uoči otvaranja vrata Arene. Među najsrčanijima mogli su se čuti i slovenski, makedonski, srpski i drugi jezici i naglasci.

Sam ulazak u Arenu Zagreb nakon otvaranja vrata više je nalikovao stampedu, a osoblje osiguranja reklo nam je da zna biti i gore. "Inače znaju padati jedni po drugima i spoticati se", rekao mi je miran, ali usredotočen zaštitar. Čak i prije večerašnjih izvođača ograda tik do složene kružne pozornice sa širokim toboganom bila je pod konstantnim pritiskom tisuća obožavateljica, i ponekog obožavatelja.

Kada su se kućna svjetla ugasila, upalili su se mobiteli i show je mogao početi.

Publiku su uoči nastupa Justina Biebera dobro zagrijali Mic Lowry i The Knocks, a nakon kratke pauze, uz gromoglasne vriskove i uzdahe 17 tisuća Beliebera, na pozornicu je izašla zvijezda večeri.

Koncert je bio nedvojbeni spektakl, obogaćen impresivnom koreografijom, projekcijama na videozidovima, pirotehnikom te scenskim intervencijama poput kaveza i prozirnih kocki, u kojima je pjevač tijekom pojedinih pjesama boravio. No, Bieber je možda najbolji dojam ostavio na crvenom kauču, kada je samo uz pomoć gitare zasigurno topio srca obožavateljica u cijeloj dvorani.

Bieber je odsvirao sigurno 20 pjesama, uključujući i većinu pjesama s najnovijeg albuma "Purpose" te starije hitove poput "Baby", "Boyfriend" i "As Long As You Love Me". Ako pitate obožavatelje u dvorani, Bieber te večeri nije mogao ni u čemu pogriješiti, no na njemu je bio vidan umor te se na pojedinim pjesmama poslužio matricom kako bi vjerojatno sačuvao glas.

Poslije koncerta u Areni, oorganiziran je after party u klubu The Best, tijekom kojeg je Justinov DJ trebao puštati glazbu do ranog jutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 05:45