ZASTRAŠUJUĆE ISKUSTVO

ISPOVIJEST SUPRUGE RODA STEWARTA 'Bila sam na početku karijere kad me drogirao. Ležao je na meni kad sam se probudila... A dotad sam bila djevica'

 
 Profimedia, Press Association

Supruga slavnog rokera Roda Stewarta, 46-godišnja Penny Lancaster, otkrila je u četvrtak da je bila žrtva seksualnog nasilja kada je kao mlada započinjala karijeru modela u modnoj industriji.

Kazala je kako je modni dizajner stavio drogu u njezino piće kada je jednom prilikom navratila u njegov stan. U emotivnom intervjuu za ITV prisjetila se kako se onesvijestila, a potom probudila dok je muškarac ležao na njoj.

- Ne sjećam se puno jer sam bila drogirana, ali znam da je bio na meni i uživao. Ja sigurno nisam. Kasnije sam se bojala ikome to reći.

Napomenula je kako je u to vrijeme bila djevica, a kako je u domu dizajnera završila nakon što joj je obećao da će je odvesti na jedan modni događaj na kojem će biti 'bitne' osobe.

Veselila sam se jer sam mislila da će se netko napokon zainteresirati i da ću možda dobiti posao. Pošla sam s njim, a on je rekao da mora svratiti po nešto u stan.

- Nisam mogla reći roditeljima jer sam mislila da će me kritizirati jer sam uopće išla s njim kući. No, to je bio tip s kojim sam radila i kojem sam naivno vjerovala.

- Nikad prije se nisam seksala i to što se dogodilo bilo je zastrašujuće. Pokušavala sam se pretvarati da se nikad nije dogodilo...

Penny Lancaster and Sir Rod Stewart attending The Hard Rock Pinktober Gala Fundraiser held at The Dorchester on Park Lane, London., Image: 352823584, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Penny, koja je o svom traumatičnom iskustvu odlučila progovoriti nakon što je izbio skandal sa slavnim holivudskim producentom Harveyjem Weinsteinom, kaže kako strahuje da su modeli pod najvećim rizikom od zlostavljanja jer su na početku karijere očajne da pronađu posao susreću s brojnim odbijanjima.

Optužbe protiv medijskog mogula Weinsteina izazvale su lavinu ispovijesti žena iz šoubiznisa.

Za zlostavljanje su ga dosad optužile brojne glumice među kojima i Angelina Jolie, Cara Delevingne, Eva Green, Lea Seydoux i Rose McGowan, a brojne su im pružile podršku u sklopu kampanje #MeToo na društvenim mrežama kojoj je cilj osvješćivanje problema seksualnog zlostavljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:08