UGAŠENA KARIJERA

ONA JE TREBALA BITI NOVA LEPA BRENA, ALI NEŠTO JE POŠLO KRIVO Što se dogodilo s pjevačicom i seks simbolom koja je 80-ih muškarce bacila na koljena?

Ako ste sinoć kojim slučajem na RTL Televiziji gledali osporavanu ali iznimno popularnu komediju snimljenu u doba bivše države: 'Tesna koža 2', niste mogli ne zamijetiti prekrasnu crvenokosu pjevačicu izrazito dugih nogu i lijepog glasa. Ako pak niste pratili glazbeni žanr kojim obiluju sva četiri nastavka 'Tesne kože', niste mogli znati tko je ta krasotica.

Njeno ime je Suzana Perović, karijeru je započela kao jedna od članica čuvene ženske pop grupe Aska. Aska je došla do prvog značajnijeg rezultata 1982. godine, kada su bili izabrani da predstavljaju Jugoslaviju na Evroviziji. Njihova pjesma 'Halo Halo' je završila na 14. mjestu ali je ostala zapamćena kao prva jugoslovenska pjesma koja je nagrađena sa 12 bodova od ostalih zemalja.

Aska je snimila četiri albuma prije raspada, svaka od Aski nastavlja karijeru u glazbenim vodama, a Suzana Perović se prebacuje na narodnjake.

Svoju veliku šansu dobila je ulogom u filmu 'Tesna koža 2' u kojoj se pojavljuje kao pjevačica Suzi. Pjesme koje je pjevala u tom filmu postale su hitovi, ploče zlatne, a ona je dugo bila poimana kao jedna od najljepših pjevačica i jugoslavenski seks simbol.

Lepa Brena je sličnu ulogu dobila u 'Tesnoj koži 1', ali za razliku od Suzane, njena je karijera nakon toga išla samo uzlaznom putanjom, i još uvijek traje - dok je Perović, iako iznimno lijepa i talentirana, trajala samo nekoliko godina.

Prije nego se povukla sa scene, snimila je četiri albuma, a onda se 90-ih prilično naglo povlači sa scene.

Nakon toga pojavila se tek kao voditeljica u realityju 'Preljubnici', te sudionica realityja 'Farma'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 03:33