SORAJA SADA JEDE

SRPSKA STARLETA TVRDI DA BOLUJE OD ANOREKSIJE 'Željela sam biti što mršavija pa nisam ništa jela po par dana, imam manje od 50 kila'

 Marko Todorov / CROPIX

Srpska starleta Soraja Vučelić priznala je da se boji za svoje zdravlje jer je saznala da boluje od anoreksije. U ispovijesti za Pulsonline ispričala je da teži manje od 50 kilograma te da je kod liječnika svaki dan kako bi svoje zdravstveno stanje vratila u normalu.

- Svakodnevno sam po ordinacijama jer liječnici sumnjaju na anoreksiju, odlazim na kontrole zbog režima prehrane. To uključuje nutricionista, doktora opće prakse kao i endokrinologa. Određen mi je režim prehrane koji moram poštovati, a najgora stvar u cijeloj priči jest da sam sebe svjesno dovela do anoreksije i to kad sam počela s rigoroznim dijetama i napornim treninzima - tvrdi starleta.

Dodala je da ponekad, s ciljem da bude što mršavija, nije jela po nekoliko dana.

- Izgladnjivala sam se, a ni u jednom trenutku nisam bila svjesna da to šteti mome zdravlju. Kilogrami su se samo odjednom počeli topiti, pa sam svoju težinu svela na manje od 50 kilograma što je za moju visinu opasno - tvrdi ona.

Tek kad je, kako kaže, dovela zdravlje u opasnost shvatila je da se mora posvetiti zdravom načinu života.

- Kad su mi liječnici rekli da su nalazi krvi strašno loši kao posljedica iscrpljujućih dijeta, shvatila sam da se hitno moram osvijestiti i vratiti u normalu. Uopće se nisam željela dovesti u situaciju da moram boraviti u bolnici. Mnogo mi je pomogla prijateljica koja je psiholog, danima smo razgovarale. Nadam se da ću se ubrzo izvući iz ovog stanja - kaže Soraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:15