IMAO JE 66 GODINA

UMRO JEDAN OD NAJVEĆIH ROCK GLAZBENIKA DANAŠNJICE Tom Petty pretrpio infarkt, doktori ga nisu uspjeli spasiti, a policija ga 'pokopala' i prije smrti

 
 Profimedia, ADMedia

Legendarni američki pjevač, kantautor i gitarist Tom Petty (66) umro je u ponedjeljak nakon što je dan ranije završio u bolnici zbog posljedica teškog srčanog infarkta, potvrdila je njegova obitelj nekoliko sati nakon konfuzije koju je izazvala policija u Los Angelesu, istrčavši se s 'potvrdom' njegove smrti i prije nego mu je srce prestalo kucati.

Petty je u bolnici završio u nedjelju navečer, a kako je izvijestio TMZ, ekipa hitne pomoći zatekla ga je u nesvijesti u njegovom domu u Malibuu. Utvrdili su da je pretrpio teški infarkt te da mu je puls izuzetno slab.

Smjesta su ga prevezli u bolnicu gdje su ga priključili na aparate za održavanje života, no tijekom ponedjeljka stanje mu se dodatno pogoršalo te su mu otkazale moždane funkcije nakon čega je njegova obitelj potpisala odobrenje doktorima da ga, kada mu počnu otkazivati drugi organi, ne moraju oživljavati.

U njegovu je bolničku sobu u bolnici u Los Angelesu došao i svećenik, a otprilike u tom trenutku policija u Los Angelesu je nekolicini uglednih američkih medija potvrdila da je Petty preminuo. Oni su to odmah i objavili, a policija je nedugo potom izašla s isprikom uz objašnjenje da su smrt potvrdili 'nehotice'.

Petty se proslavio tijekom 70-ih i 80-ih kada je nastupao s Heartbreakersima, a kasnije se otisnuo u solo karijeru.

Također, bio je osnivački član supergrupe Traveling Wilburys krajem 1980-ih, kojeg su uz njega činili Jeff Lynne, Roy Orbison, Bob Dylan i George Harrison.

Prodao je ukupno više od 80 milijuna albuma, a među njegovim najvećim hitovima ističu se 'Free Fallin' 'I Won't Back Down', 'I Need to Know', 'Listen to Her Heart'...

Uvršten je 2002. u Rock and Roll Hall of Fame.

Trinaesti studijski album Toma Pettyja i Heartbreakersa Hypnotic Eye objavljen je 2014. i odmah je zasjeo na prvo mjesto ljestvice Billboard 200, postaši prvi i jedini album te grupe koji je ikada bio na vrhu ljestvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:46