KAKVA BLAMAŽA

VIDEO: 'AUUU, POGLEDAJTE TE NOGE!' Trostruka olimpijska prvakinja umirala od srama na pozornici, a hokejašku legendu popljuvali sa svih strana

Aly Raisman i Marcel Dionne
 Stephen R. Sylvanie / USA Today Sports

Postoji toliko toga što možete reći ili pitati Aly Raisman. Kako je bilo osvojiti tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama? Je li naporno natjecati se protiv Simone Biles? Kako napreduje tvoj rad s UNICEF-om? Bilo što od toga bio bi dobar izbor.

Član hokejaške Kuće slavnih Marcel Dionne nije odabrao niti jedno od tih pitanja već je odlučio svu svoju pažnju usmjeriti na Raismanine noge, piše The Guardian.

Raisman i Dionne su se pojavili zajedno tijekom dodjela NHL nagrada kako bi uručili trofej Lady Byng za sportsko ponašanje. Nakon uobičajenih pozdrava, 65-godišnji bivši hokejaš pokazao je na Raismanine noge te rekao: 'Pogledajte te noge!'

Raisman se nespretno nasmiješila, a publika je glasnim negodovanjem rekla što misli o Dionneovom komentaru. Mogli su se čuti i poneki zvižduci.

Kako se govori uoči dodjela nagrada inače napišu, upravo iz razloga da se izbjegnu ovakve situacije, moguće je da Dionne jednostavno nije znao što da kaže pa je nenamjerno pogriješio. Međutim, činjenica da je takav komentar uputio upravo Raisman je u najmanju ruku čudna jer je upravo gimnastičarka veliki borac protiv diskriminacije na temelju izgleda.

Raisman je u svibnju kritizirala djelatnika jedne aviokompanije koji se pitao je li ona dovoljno mišičava da bi bila gimnastičarka.

Dionneova stranica na Wikipediji je ubrzo nakon događaja ažurirana te je ovaj njegov propust uključen u njegovu biografiju.

Screenshot / WIKIPEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:52