OMILJENI NAPITAK

Strastveni ljubitelj piva: Barack Obama u Bijeloj kući napravio mini pivovaru

 AP Photo/Carolyn Kaster

Barack Obama nikad nije krio ljubav prema pivu, a sada je postao i prvi američki predsjednik koji pivo sam proizvodi i toči u vlastitoj maloj pivovari u Bijeloj kući.

Ova mala tajna iz kuhinje Bijele kuće otkrivena je u utorak kada je Obama, tijekom trodnevne kampanje u Iowi poklonio bocu svog omiljenog napitka mušteriji jednog kafića, gdje je svratio na doručak.

Novinari su odmah htjeli znati više detalja, pa su zasuli pitanjima glasnogovornika Bijele kuće Jaya Carneya.

- Ako baš hoćete znati, u Bijeloj kući stvarno postoji mini pivovara - priznao je Carney. Objasnio je da se u pivovari, koju je predsjednik kupio svojim novcem i instalirao je u Bijeloj kući po dolasku na vlast, proizvodi i svijetlo i tamno 'medeno pivo iz Bijele kuće', kako je nazvano. Med potječe iz košnice koju prva dama Michelle ima u vrtu.

- Ja sam probao samo svijetlo i vrlo je osvježavajuće - dodao je Carney, mada je priznao da nije veliki ljubitelj piva, za razliku od svog šefa.

Prvi američki predsjednici, uključujući Georgea Washingtona i Thomasa Jeffersona, također su bili veliki poklonici piva, koje su sami proizvodili, ali ne u Bijeloj kući nego na svojim imanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:42