'BRUTALNI' ČLAN ŽIRIJA

Strogi kuhar iz Masterchefa: Moja arogancija samo je moj štit!

Radio sam u restoranu čiji nas je gazda psovao, iskusio sam mobbing, a pljuštanje žestokih kritika i zbog najsitnijih propusta uobičajena je praksa.

Premda je u showu Masterchef Nove TV zaradio nadimak Brutalni - jer je još na audiciji jednom kandidatu rekao da kuha 'brutalno loše' - Mate Janković zapravo je fin i pristojan kuhar, prava dobrica – piše Glorija.

I stoga je tom 33-godišnjem Riječaninu - koji je postao televizijska zvijezda zajedno s kolegama iz žirija Tomislavom Gretićem i Radovanom Marčićem - iskreno žao kad neki od sudionika ispadne iz showa. To više što se i sam probijao trnovitim putem.

- Profesionalno sazrijevanje u našoj branši nalikuje plivanju u grotlu vulkana. Najmlađi i najneiskusniji obično dobivaju najteže i najprljavije poslove, među kojima je guljenje krumpira zapravo nagrada. Primjerice, radio sam u restoranu čiji nas je gazda psovao, iskusio sam mobbing, a pljuštanje žestokih kritika i zbog najsitnijih propusta uobičajena je praksa. Na kraju jednostavno morate ogrubjeti, izgraditi oko sebe štit nedodirljivosti zbog čega ponekad djelujete arogantno. A zapravo se samo radi o “gardu”. S druge strane, znam kako je kandidatima, znam što znači biti pod pritiskom i bojati se neuspjeha te zbog toga suosjećam se s njima. No masterchef može biti samo jedan, a moj posao je da ga pronađemo - govori chef koji je radnu knjižicu dobio sa 17 godina, nakon što je završio Ugostiteljsku školu u Opatiji.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 22:41