PRVA I NEPONOVLJIVA

Suzana Mančić je i nakon 30 godina SEKS simbol igre na sreću

Loto djevojke plijenile su pozornost javnosti, jednima je to bila odskočna daska za karijeru, druge su završile neslavno

Vanja Halilović i Jelena Glišić postale su nove loto djevojke. Atraktivne ljeptice oduvijek su izazivale pozornost, a za njih je to bila odlična odskočna daska za daljnju karijeru. Međutim, sve do danas nijedna od njih nije nadmašila Suzanu Mančić, atraktivnu Beograđanku koja je sreću dijelila sredinom 80-ih .

Začin života

Suzana je bila pojam TV ljepotice i ikona popularne kulture.

- Loto je u mom životu bio začin, koji često nedostaje. On me obilježio kao jedinstvenu. Loto djevojaka bilo je i prije i poslije mene, lijepih i manje lijepih, simpatičnih, ali ja sam nekako ostala najupečatljivija - priča danas 55-godišnja Suzana Mančić. Loto je vodila četiri godine, a izravna financijska korist i nije bila neka. Plaćalo se po minutaži, a to je bila emisija od pet minuta.

Prošlo 25 godina

- Jadan moj poštar, u to vrijeme morao mi je donostiti prave vreće pisama. Bilo je tu svega, pa i bračnih ponuda s kompletnim popisom imovine potencijalnog ženika - kaže Suzana. Na kraju joj je jednostavno sve to bilo previše pa se 1988. odlučila povući. Od tada je prošlo skoro 25 godina, a ona je i dalje pojam.

No, nisu sve loto djevojke bile takve sreće , nekih od njih teško da će se gledatelji sjetiti. Paola Poljak, primjerice, zapravo nikada nije daleko dogurala - 2005. dobila je priliku u Lotu, u međuvremenu se udala za sina poznatog redatelja J akova Sedlara, Dominika, no brak se brzo raspao uz javna optuživanja, pa i ona o preljubu. Upravo takav skandal umalo je stajao ekspresnog otkaza Lanu Pavić, nakon što se po medijima počeo povlačiti prljavi veš iz njezina “brzog” braka.

Iskoristile slavu

No, većina ih je znala iskoristiti ponuđenu priliku. Iako Doris Vrandečić više nema na TV-u, njezinu karijeru definitivno je obilježila uloga loto djevojke, a da je puno više od lijepog lica na ekranu, dokazala je preuzevši na sebe HTV-ovu spikersku službu. Iz redova javne televizije, u toj su se ulozi izredale i Mirna Berend, Tanja Tušek, Suzana Pardačer, Karmela Vukov-Colić... Mnogima je još u ugodnom sjećanju i Aleksandra Mindoljević-Drakulić, profesorica psihologije i psihoterapeutkinja koja danas radi kao asistentica i viša sveučilišna predavačica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Na HTV-u je radila pet godina, a osim Lota vodila je i niz drugih emisija.

- Ako želite veliku popularnost u pozitivnom smislu, dobro je voditi Loto, posebno ako nemate većih novinarskih ambicija - ustvrdila je.

Tanji Tušek ipak je pošlo za rukom izgraditi novinarsku i uredničku karijeru. Sada je jedna od urednica u talk showu 8. kat. Loto je svojedobno vodila i Dinka Grubišić, supruga vlasnika Jadran filma Vinka Grubišića, koja je poslije pokrenula uspješnu modnu tvrtku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 18:34