SKANDAL TRESE EUROPU

TAJKUN O HAREMU ‘Laž je da sam u zatočeništvu držao 9 žena i napravio im djecu...'

... spavao sam samo s tri, a dvije od njih su mi rodile’, kaže Shoja Shojai koji je zavodio mlade ljepotice govoreći im da je strahovito bogat i da će im pomoći da postanu slavne manekenke
 Screenshot

Britanski milijunaš porijeklom iz Irana, Shoja Shojai, uhićen je u Marbelli nakon što je prijavljen da je godinama u zatočeništvu držao devet manekenki s kojima je dobio i sedmero djece. Manekenke je navodno držao u svom haremu u poznatom ljetovalištu Costa del Sol, a policija ga je uhitila nakon što je jedna od zatočenica pozvala policiju.

Prema pisanju britanskih medija, 56-godišnjak je ljepotice upoznao u Londonu govoreći im da je strahovito bogat i bliski prijatelj s Barackom Obamom i Vladimirom Putinom te im može pomoći da postanu slavne manekenke. Zatim bi ih odvodio na svoje luksuzno španjolsko imanje uređeno u orijentalnom stilu. Ne znajući što ih čeka, djevojke bi se uputile na romantični odmor, a završile kao zatočenice u haremu jer bi im on psihički i fizički prijetio. Ako ga ne bi poslušale, tvrde djevojke, prijetio bi im da će se osvetiti na djeci ili na njihovim obiteljima. One bogatije zatočenice čak su mu morale plaćati i mjesečnu stanarinu. Prema njihovim riječima, naftni tajkun je živio je jednoj vili, a djevojke u drugoj dok je on poput pravog sultana samo povremeno, kad mu se prohtije, svraćao k njima.

Navodno su smjele izlaziti iz vile, ali samo sa zaposlenicima koje je Shojai odredio te s njegovim vozačem koji bi mu kasnije rekao gdje su sve bile i što su točno radile tijekom izlaska.

“Ne bih se složio s tvrdnjama da su žene bile ovdje protiv svoje volje. Ujutro bi bez problema sjele u aute i odvezle svoju djecu u školu. Ali, ja mogu reći samo ono što sam vidio tijekom dana, nemam pojma je li se nešto događalo tijekom noći”, komentirao je jedan od zaposlenika s imanja koji je htio ostati anoniman.

Susjedi su pak šokirani spoznajom da su pored njih možda godinama živjele žene koje su zapravo bile zatočene.

“Hvata me jeza od pomisli da su tu mogle biti u protiv svoje volje, a da nitko od nas ništa nije poduzeo. Tu je uvijek bilo mnoštvo lijepih žena koje su dolazile i odlazile, ali sam mislio kako je u kući živjelo više različitih obitelji. Žene su uvijek bile lijepo sređene i odjevene u dizajnersku odjeću”, komentirao je jedan od susjeda.

Dok je Shoja bio na ispitivanju, policija je obavila pretres luksuznog imanja te prilikom pretraživanja na imanju pronašla i Rohypnol, drogu koja se često koristi za silovanje. Nije poznato jesu li pronađeni i antidepresivi za koje manekenke tvrde da su ih morale uzimati svakog dana jer ih je on tjerao na to.

No tajkunova priča je sasvim drukčija. Shoja tvrdi da je to sve podvala koju su isplanirane njegove bivše sa svojim prijateljicama kako bi opljačkale njega i njegovu vilu.

“Nisam spavao s tih devet žena, to je suludo! Spavao sam s njih tri, a jedna od njih je i moja supruga od koje se pokušavam razvesti već godinama.

A s ove dvije sam spavao davno prije ovih optuži da sam ih napastovao, zatočio i napravio sedmero djece, što također nije istina”, rekao je optuženi milijunaš.

Smatra da je sve jedna velika urota kako bi ga njegove bivše, koje su ga i prijavile policiji, opljačkale.

“Žena koja me prva prijavila dva tjedna ranije rezervirala je kamione i skladište u Njemačkoj. Rekla je svojim prijateljicama kako me uhitio FBI i da moraju iseliti što više stvari prije nego ih zaplijene. Htjela je uzeti više od dva milijuna funti vrijedan nakit, skupocjenu odjeću, čak 75 skupocjenih luksuznih perzijskih sagova te 20 tapiserija, ali na svu sreću uspjeli smo pošiljku zaustaviti prije prelaska granice”, ispričao je milijunaš.

“Kategorički odbijam sve optužbe koje su iznesene protiv mene. To su sve izmislile kako bi prikrile pljačku u kojoj sam ja žrtva”, dodao je Shoja.

Stoga je odlučio angažirati dva vrhunska odvjetnika da ga obrane od ovih optužbi, a trećeg da kazneno progoni žene koje da su ga klevetale, opljačkale i osmislile cijelu smicalicu protiv njega.

Devet djevojaka porijeklom iz Mongolije, Rusije, Kazahstana i Danske zajedno su angažirale tri odvjetnika da terete bogataša. Prema pisanju britanskih medija, jedna od njih, 27-godišnja dizajnerica, kći je jednog od ministara Tatarstana koja je do prije godinu dana živjela u Londonu na visokoj nozi. Nju Shoja optužuje kako je u policiji tvrdila da je fizički napadnuta te da ona stoji iza cijele spletke kako bi na jednostavan način riješila financijske probleme svoje obitelji i sebe.

Druga žena koju optužuje je Ruskinja s litvanskom putovnicom koja također ima svoj dom u Chelseaju čime, tvrdi Shoja, dokazuje kako je boravila i na drugim lokacijama, a ne samo u njegovoj vili.

“One su samo povremeno boravile u mojoj vili, a dolazile bi i odlazile kako su htjele. Ni jedna nije tamo živjela stalno. S jednom sam imao seksualne odnose mjesec dana i to je bilo prije četiri godine, a s drugom sam bio prije dvije i pol godine, viđali smo se neko vrijeme. Već tada sam živio odvojeno od supruge i nisam se smatrao oženjenim čovjekom, ali nisam ni držao harem ovdje.

Nemoguće je zadržati jednu, a kamoli devet žena. One su samo prijateljice mojih bivših koje su radile s njima u modnoj industriji, a ne zatočenice u haremu, sve imaju svoje vlastite kuće”, tvrdi bogataš.

Ističe kako su djevojke imale potpunu slobodu i luksuz. “Na raspolaganju su imale devet automobila, a gotovo svaki tjedan su putovale u inozemstvo. Pet ih je bilo više od mjesec dana u Milanu tijekom Tjedna mode. Išle su u lokalnu školu stranih jezika, školu jahanja i plesnu školu te su imale tri privatna učitelja koji su ih učili strane jezike i karate”, kaže Shoja koji je razočaran onime što su mu djevojke navodno napravile.

“Imale su sve najbolje na raspolaganju. Ne mogu shvatiti zašto jednostavno nisu uzele nakit i otišle umjesto da su napravile ove sulude optužbe o meni”, kaže Shojai.

Kako su djevojke u svojim navodima iznijele tvrdnje da su s njim u zatočeništvu dobile sedmero djece, milijunaš komentira: “Sa suprugom sam u braku dobio dvoje djece i još dvoje s drugim ženama izvan braka. Ali već smo napravili DNA testove i ne želim reći kome drugo dvoje djece pripada”, rekao je Shoja.

Same djevojke nisu htjele u medijima komentirati ove navode i optužbe, po savjetu odvjetnika, jer pokušavaju zaštititi svoje identitete. Samo su preko odvjetnika poručile da stoje iza svojih tvrdnji te nemaju nikakve veze s navodnom multimilijunskom krađom vile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:26