NEPOPRAVLJIVI POLIGAMIST

Ted Turner (74) ima 4 djevojke: Svaka ima svoj tjedan

 SIPA

On ima po jednu ženu za svaki tjedan u mjesecu, 73 godine, dva slušna aparata, liježe u krevet u 20 sati kako bi čitao The Economist i noću nosi masku koja mu pomaže u disanju. No ima i 28 kuća po svijetu i naravno, milijarde, što pomaže. On je Ted Turner, osnivač CNN-a, koji je nekada vozio utrke i nosio bijela lanena odijela. Danas sjedi za volanom Toyote Prius i nije si kupio ništa od odjeće zadnjih pet godina.

Zdrav život

Prestao je piti čak i vino. No nedavno se otkrilo kako je Ted u svojim zlatnim godinama ponosni vlasnik četiri djevojke. Svaka od njih ima jedan tjedan u njegovu rasporedu na jednom od njegovih posjeda. Njegov najveći ranč je Vermejo Park u Novom Meksiku koji se proteže na 2400 kilometara kvadratnih i najveći je komad zemlje u privatnom vlasništvu u Sjedinjenim Državama.

Iako je velika vjerojatnost da se nikada ne sretnu, navodno sve Tedove djevojke znaju jedna za drugu. Jesu li zadovoljne situacijom? Pa recimo - izjavio je Ted za časopis Hollywood Reporter koji je raotkrio ovaj neobičan ménage ŕ cinq. To je otkriće odmah izazvalo raspravu jer se mnogi sjećaju Teda kao posljednjeg kauboja biznismena koji je postao poznat diljem svijeta nakon što se oženio Jane Fonda.

Najljepše žene

Iako je svoje petero djece učio da je najbolje imati jednu osobu koje se treba držati, on sam izgleda nema monogamiju u krvi. Za to krivi svog oca kojeg je opisao kao “pravu mušku šovinističku svinju”.

Robert Edward Turner II., koji je zgrnuo bogatstvo prodajući billboard reklame, uvijek bi se pred sinom hvalio svojim novim zavodničkim pothvatima. Tvrdio je da su žene poput autobusa - uvijek stiže sljedeći za minutu. Jadan i sam, ubio se kad su Tedu bile 24 godine.

Žene su poslovnom magnatu rano obilježile život. Zbog jedne studentice izbačen je sa Sveučilišta Brown jer ju je prošvercao u svoju sobu. Tada je tvrdio kako samo želi tri stvari u svom životu: biti najbolji jedriličar, poslovni čovjek i ljubavnik. Natjecao se na Olimpijadi, bio skiper koji je pobijedio u američkom jedriličarskom kupu, obranio naslov i ušao u Nacionalnu jedriličarsku kuću slavnih. Uz to je u utrci Fastnet 1979., u kojoj je poginulo 15 natjecatelja, uspio pobijediti s brodom Tenacious. Osnovao je CNN i spavao s nekim od najljepših žena svijeta, što je okrunio Jane Fondom 1991. Rastali su se nakon 10 godina iako ju je prevario mjesec dana nakon grandiozne svadbe na Floridi.

Nikada jedina

Njegove današnje djevojke sve su znatno mlađe od njega, a samo je jedna identificirana. Ona je 48-godišnja spisateljica Elizabeth Dewberry. Svog je muža Roberta Olena Butlera, također pisca i dobitnika Pulitzerove nagrade, ostavila zbog Teda 2007.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 05:38