PUŠTA SVE

TRAŽI 250 MILIJUNA DOLARA OD DISNEYJA 'Frozen' nije bajka, već moja životna priča!

 YouTube

LOS ANGELES Amerikanka Isabella Tanikumi podnijela je tužbu protiv Disneya u kojoj traži 250 milijuna dolara odštete zbog plagijata, javlja TMZ. Tvrdi kako scenaristi Disneyja inspiraciju za hit-film 'Snježno kraljevstvo' (Frozen), nisu pronašli u bajci Hansa Christiana Andersena, već u njezinoj autobiografiji, objavljenoj 2010.

Tanikumi u svojoj knjizi Yearnings of The Heart piše o odrastanju u peruanskim Andama što, na prvi pogled, nema previše veze sa scenarijem najprofitabilnijeg animiranog filma u povijesti.

Sinopsis knjige Isabelle Tanikumu navodi kako je riječ o 'uvjerljivom, introspektivnom pogledu na život autorice koja čitatelja vodi kroz brojne faze njenog nevjerojatnog života – od obiteljske drame za vrijeme zemljotresa u Peruu do nadvladavanja tužnih trenutaka njene mladosti'.

'Pobjeda nad osobnim nesigurnostima vodi do istraživanja njenog intelekta dok se bori s tragičnom i preranom smrti omiljene sestre, Laure. Unatoč jezičnoj barijeri, Tanikumi vješto pripovijeda o borbi s integracijom u američko društvo te stvaranju brojnih prijateljstava, pogotovo s Julie koja je spašava od beskrajne tuge.'

Kakve sve to ima veze sa sobovima, kamenim trolovima i raspjevanim snjegovićima, Isabella Tanikumi uskoro će imati priliku dokazati na sudu.

'Snježno kraljevstvo' je zaradilo nevjerojatnih 1,2 milijarde dolara na svjetskim kino-blagajnama, a pjesma 'Let It Go', još uvijek kotira na mnogim top-listama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:15