KULINARSKI SHOW

'TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!' DOBIO LIJEPO POJAČANJE Saznajte sve o novoj članici žirija, novinarki Jutarnjeg, te što misli o Jankoviću i Špičeku

 
 Promo RTL

RTL-ov kulinarski show "Tri, dva, jedan - kuhaj!" u petu sezonu ulazi s brojnim novostima od kojih će svakako najznačajnija gledateljima, ali i kandidatima, biti ona o članovima žirija. Već prepoznatljivom Tomislavu Špičeku pridružit će se iskusni chef Mate Janković i Mateja Domitrović, novinarka i urednica magazina Dobra hrana te velika zaljubljenica u gastronomiju.

Nova članica žirija već se 17 godina bavi novinarstvom, a toliko traje i njezina ljubav prema hrani, koju je na kraju iz hobija pretvorila u posao. Završila je Grafički fakultet i tim se poslom bavila kratko, ali upravo ju je on usmjerio prema novinarstvu. Baš zato što nije profesionalna kuharica, nego samo velika entuzijastkinja kada su u pitanju namirnice, njihova priprema i konzumacija, Mateja vjeruje da će dobro razumjeti kandidate pete sezone showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!".

Promo RTL

- Ovo je moje prvo televizijsko iskustvo, ali strah od kamera brzo sam savladala jer kad krenem pričati o hrani, sve drugo se nekako zaboravi. Show sam gledala i prije jer me takvi formati zanimaju. Od kandidata uvijek možeš dobiti neku ideju, a od žirija se puno toga nauči - kaže 40-godišnja Siščanka, koja kolege iz žirija poznaje od prije.

- S Matom sam dosta surađivala, a sa Špičekom sam odradila svoju prvu priču za Dobru hranu. Sjećam se da sam imala tremu, pitala sam se kako će to sve proći... Bilo mi je malo sumnjivo što Zagorac priprema morsku hranu, ali na kraju se pokazalo da je Tomislav odličan majstor i za morske delicije - izjavila je Mateja, a piše RTL.

Dodala je i kako sama obožava jesti sve, uživa u tjesteninama i mediteranskoj hrani, a kad bi ipak morala izabrati jednu državu čije je delicije uvijek oduševe, bila bi to, kaže, Francuska. Kuhanje je zavoljela tek nakon završetka fakulteta kad je sve više vremena počela provoditi razmišljajući o hrani i namirnicama.

- Sve se razvijalo spontano. Družila sam se s ljudima koji su, poput mene, imali interes za hranu i tako stalno nešto učila. Danas ne mogu zamisliti dan bez kuhanja, a odlazak na plac mi je gotovo svakodnevni ritual i traje po nekoliko sati - kaže Mateja.

Kakvi je sve izazovi čekaju, hoće li kandidatima biti rame za plakanje ili će im od nje drhtati kuhače, gledatelji će saznati ove jeseni na RTL-u, u novoj sezoni omiljenog kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:34