RED CARPET

‘Pričamo ono o čemu drugi rado šapuću’

Ekipa popularne emisije uskoro će proslaviti sedam godina postojanja. urednik i voditelj Daniel Delale prisjeća se što je sve showbiz magazin otkrio o poznatima
Zagreb, 220309.Proslava 300-te epizode Red carpet-a, showbiz emisije Nove Tv, odrzana je u klubu Gallery na Jarunu.Na slici: Daniel Delale i Ana Stunic.Foto: Neja Markicevic / Cropix
 Neja Markičević / CROPIX

Nema tu neke velike mudrosti: jednostavno, mi pričamo ono o čemu drugi tek šapuću ili prešućuju - kaže Daniel Delale , voditelj i urednik “Red Carpeta” Nove TV, najdugovječnijeg showbiz magazina u Hrvatskoj, koji će svoje 350 izdanje proslaviti u nedjelju 7. ožujka.

- Potrudit ćemo se da i gledatelji naših gotovo sedam godina proslave zajedno s nama, tako što ćemo im pripremiti specijalnu emisiju s nekoliko ekskluzivnih poslastica, a jedna od njih bit će razgovor Ivane Nanut s Piercom Brosnanom o njegovu privatnom životu - najavljuje Delale, pod čijom je uredničkom palicom “Red Carpet” popratio niz društvenih svjetskih i domaćih događanja, kreirao brojne jedinstvene rubrike i upoznao svoju publiku s osebujnim ljudima koji su zvijezde ili su upravo ispred kamera “Red Carpeta” gradile svoj zvjezdani status.

Kritičari emisiji zamjeraju upravo veliku brojku tzv. anonimaca koji dobivaju svoje televizijske minute, no Delale se s tim ne slaže.

- Gledanost takvih priloga je jako velika jer publiku baš kao i nas zanima što su sve ljudi spremni napraviti za svojih pet minuta slave. Mi im tih pet minuta darujemo, a o njima ovisi kako će ih iskoristiti, odnosno, hoće li ta slava potrajati. Mnoge zvijezde koje je ‘Red Carpet’ lansirao danas su općepoznate, poput, na primjer, Simone i Ante Gotovca. A kritičare pitam po čemu je to engleska starleta Jordan bolja od naše Ave Karabatić - kaže urednik.

Svjetska scena dobro praćena

- ‘Red Carpet’ je poznat po tome što je uvijek hrabro kretao s mnogim temama, pa tako i rubrikom ‘Gole vijesti’ u kojoj smo imali priliku vidjeti čitav niz atraktivnih voditelja i voditeljica - podsjeća Delale, koji je prvi u svojoj emisiji uveo termine poput posvuduša ili eventuša.

Top-teme koje su se tijekom 349 izdanja pratile kroz emisiju uredniku teško je i nabrojati.

- Svjetsku showbiz scenu temeljito su popratili reporteri Red Carpeta pa se još danas sjećamo reportaža Ivane Nanut sa Sundencea, Cannesa, Tribeca, Toronta te brojnih intervjua sa zvijezdama poput Johnnyja Deepa, Jacka Blacka, Halle Berry ili Monice Belluci. Fani Stipković intervjuirala je Cristiana Ronalda, Heather Mills, Rija Ferdinanda, Roberta Cavallija. Vedrana Pribačić jedina je iz hrvatskih medija razgovarala s Annie Leibovitz, Kim Cattrall, kćeri Che Guevarre i Fredom Durstom... - hvali Delale svoje novinarke i napominje da je upravo ‘Red Carpet’ objavio prvi zajednički intervju Ive Josipovića i njegove supruge.

Dikan priznao kraj braka

- Bilo je to tijekom predsjedničke kampanje. Na žalost, nakon pobjede iz Josipovićeva nam je stožera poručeno da predsjednik ne bi davao izjave za ‘takvu’ emisiju - priznaje Delale, u čijoj je emisiji objavljen i prvi veliki intervju Josipa Dikana Radeljaka u kojem je on razotkrio Vlatku Pokos, za koju je tvrdio da ga je varala te pokazao sve poruke koje su uznemirile javnost.

- Dikan je s tom reportažom u ‘Red Carpetu’ prvi put javno izrekao da je brak s Vlatkom gotov. Tada je prvi put za neki medij progovorila i majka Ene Begović. Nadalje, upravo u ‘Red Carpetu’ Vlatka Pokos progovorila je o Dikanovu maltretiranju - kaže Delale i podsjeća da su na scenu vratili Mirnu Berend i to nakon intervjua u kojem je priznala da je dotaknula dno u smislu bolesti i neimaštine u kojoj se našla.

- Tijekom 350 emisija od mladenačkog neobaveznog magazina postali smo rado citirani i jako gledani showbiz magazin, a tim ćemo smjerom i nastaviti. Trudimo se biti atraktivni, zanimljivi, posebni i gledani, a svjesni smo da nas gledaju i oni koji to ne bi priznali pod prijetnjom smrti - smije se Delale.

Mijenjala se ekipa novinara

Ekipu ‘Red Carpeta’ čine Fani Stipković, Boris Banović, Ivana Nanut, Svjetlana Matić, Nenad Hervatin, Vedrana Pribačić, Edita Drušković, Iva Babić i Vedrana Sunko. Od prvog ‘Red Carpeta’ koji su vodili Monika Kravić i Dorijan Elezović, svoju su voditeljsku priliku u ovoj emisiji ostvarile Nikolina Božić, Linda Schwarz, Marta Žegura, Emilija Bunjac i Mia Kovačić, a 350. Red Carpet dočekao je, prema mišljenju mnogih, najbolji voditeljski par Ana Stunić i Daniel Delale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:56