TAJKUN NA TWITTERU

I Murdoch progovorio o razvodu Cruisea i Holmes: 'Scijentologija je jeziva i zla!'

Murdoch je na Twitteru napisao kako smatra da je Tom Cruise druga ili treća osoba po važnosti u tom 'vrlo čudnom kultu'
FILE - In this Friday, March 19, 2010 file photo, Katie Holmes and Tom Cruise watch the Minnesota Timberwolves play the Los Angeles Lakers in an NBA basketball game, in Los Angeles. The Lakers won 104-96. Holmes' attorney Jonathan Wolfe said Friday June 29, 2012 that the couple is divorcing, but called it a private matter for the family. (AP Photo/Jeff Lewis, File)
 AP / AP2010

Medijski tajkun Rupert Murdoch na Twitteru je upozorio javnost da obrati pozornost na razvod Katie Holmes i Toma Cruisea , nazvavši scijentologiju "jezivom i zlom".

Murdoch, poznat kao čovjek bez dlake na jeziku, na Twitteru je napisao:

- Obratite pozornost kako će se razvijati priča oko Katie Holmes i scijentologije. Nešto je jezivo, možda i zlo, oko tih ljudi.

Murdochovo upozorenje uslijedilo je nakon što je Katie Holmes izjavila da ju prati skupina nepoznatih osoba koji je špijuniraju u ime kulta.

Također, Murdoch je na Twitteru napisao kako smatra da je Tom Cruise druga ili treća osoba po važnosti u tom "vrlo čudnom kultu".

Prvo je ujutro "tweetao":

- Scijentoogija ponovno na naslovnicama. Vrlo čudan kult, ali velik, velik novac vrti se oko Toma Cruisea - drugog ili trećeg čovjeka u hijerarhiji".

Direktor News Corporationa svojom je objavom izazvao bujicu negativnih reakcija.

No to ga nije sputalo od daljnjih komentara o slučaju.

Njegov idući "tweet" bio je:

- Od "tweeta" o scijentologiji stotine napada. Očekujem ih još više. Postat će gori, možda i prijeteći. I dalje se držim svoje priče."

Jedan od twiteraša zatražio je od Murdocha komentar o mormonima.

- Mormoni su misterij za mene, ali oni sigurno nisu zli - odgovorio mu je Murdoch.

Katie Holmes (33) u četvrtak je nakon pet godina braka podnijela zahtjev za rastavu od supruga Toma Cruisea (49).

Nakon što je Katie pratilo nekoliko nepoznatih osoba u dva automobila, čak i prije nego li je zatražila razvod, prekjučer su se u medijima pojavile špekulacije da se radi o odmetnutim scijenolozima.

Crkva tvrdi da nema ništa s tim. Odvjetnik Crkve Gary Soter kazao je za TMZ da scijentološki pokret "ne prati Katie, niti vrši nadzor nad njom".

No, nadzor navodno traje već tjednima, prije šokantne najave o razvodu holivudskog para objavljene u petak.

Kako tvrdi TMZ, nekoliko nepoznatih osoba i vozila viđeno je u blizini Katienog stana u New Yorku. Također, prilikom izlaska u grad, isti su Katie pratili posvuda. Kako piše internetska stranica, radi se o bijelom Cadillac Escaladeu i crnom SUV Mercedesu.

Izvori tvrde da se nije radilo o novinarima, ali njihov identitet nije ustanovljen.

Katie, koja je svoju karijeru započela ulogom u seriji za mlade "Dawson's Creek", traži samostalno skrbištvo nad 6-godišnjom kćerkicom Suri. To bi joj omogućilo da izvuče kćer iz Scijentološke crkve, kojoj, prema tvrdnjama upućenih, ne vjeruje i ne voli je.

S potpisanim predbračnim ugovorom, smatra se da je Holmes namjerno zatražila razvod u državi New York, a ne Carolini, jer u New Yorku zakonodavstvo nema običaj davati zajedničko skrbištvo roditeljima koji se nalaze u otvorenom sukobu.

No, razvod neće biti priznat od strane Scijentološke crkve zbog religijske doktrine.

Naime, scijentologija općenito ne nudi savjetovanje bračnim parovima kojima je razvod postao jedina preostala opcija, već se fokusira na one parove kojima pružanje terapija može spasiti bračnu zajednicu.

Scijenolozi vjeruju da svi bračni problemi proizlaze iz neraspravljenih pitanja i problema.

Iako, kako je profesor religije Stephen Kent sa Sveučilišta u Alberti rekao za ABC News: - Ne postoji "pravo" poništenje braka. Mnogi scijentolozi su se razveli, čak se i njihov utemeljitelj L. Ron Hubbard ženio tri puta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:21