'TUĐI ŽIVOT'

OTVORENO PROGOVORILI O LJUBAVI I PIKANTERIJAMA PRIVATNOG ŽIVOTA Gulseren i Džihan sasvim intimno

Iako su oboje diplomirali na Odsjeku za glumu i na Državnom konzervatoriju, prije ove serije se nisu poznavali zbog razlike u godinama i generacijama.

Nova turska serija “Tuđi život”, koja se na Novoj TV emitira od početka siječnja, svaki je dan sve popularnija, za što su svakako zaslužni i izvrsni glavni glumci Erkan Petekkaya i Nurgül Yesilçay koji tumače Džihana i Gulseren, a koje smo imali priliku pratiti u serijama “Dila” i “Ljubav i kazna”. U “Tuđem životu” Erkan i Nurgül su par koji su u zabranjenu i gotovo nemoguću ljubav uvele nevjerojatne okolnosti. Gulseren je skromna samohrana majka, a Džihan bogataš koji živi u braku bez ljubavi.

Zabranjena ljubav

Njihove su 15-godišnje kćeri, nesmotrenošću bolničarke, zamijenjene u rodilištu, a kada istina izađe na vidjelo, Gulseren i Džihan, pokušavajući riješiti situaciju, sve više se zaljubljuju. U nedavnom intervjuu dvoje je glumaca otkrilo brojne pikanterije iz privatnih života, kao i vlastite stavove o ljubavi i što su sve spremni učiniti zbog nje. Jer, upravo je ljubav, naglašavaju, tema koja ruši sve rekorde gledanosti.

Nurgül i Erkanu ovo je prvi put da su se zajedno našli na malim ekranima, a iako su oboje diplomirali na Odsjeku za glumu i kazalište na Državnom konzervatoriju na Sveučilištu Eksišehir Anatolija, ranije se nisu poznavali jer kad je Nurgül počela studirati, Erkan je već završio studij.

- Naša su djeca išla u isti vrtić. Sreli smo ondje. Dakle godinama nakon fakulteta, u ulozi roditelja... Prije nego što sam upoznao Nurgül, uvijek sam želio glumiti s njom - napominje Erkan. Sve je izglednije kako bi upravo zbog uloga u seriji u Turskoj mogli postati i glumački par godine.

- Ide nam dobro. Erkan je glumac s kojim se na setu osjećam jako opušteno. Smatram da ćemo ispuniti očekivanja - kaže Nurgül, a sličnog je mišljenja i njezin glumački partner.

- Dobro se slažemo jer je Nurgül timski igrač. U našoj je profesiji važno znati timski igrati. Nije pretjerano važno tko će zabiti gol. Važan je pobjednički tim - objašnjava glumac.

Sreća je i što oboje uživaju u vlastitim ulogama

- Gulseren je samohrana majka jedne djevojčice koja živi u jako teškim uvjetima i bori se da bi uspjela. Njezina kći želi život na visokoj nozi, a Gulseren joj to nastoji omogućiti. S njima živi i jedna pakosna teta koju Nursel Kose izvanredno igra - prepričava Nurgül, prisjećajući se kako je u seriji “Drugo proljeće” igrala suprotnu rolu, djevojčicu čija se majka bori za njezin uspjeh.

- To je i meni prvo palo na pamet kada sam pročitala scenarij. Eto, prošlo je dosta godina i sada ja igram majku jedne djevojčice - smije se Nurgül.

Objasniti ljubav

- Moj je lik u seriji bogat čovjek, ali nemirna je duha. Nije zaljubljen u svoju suprugu. Pošten je. Priča zapravo nije komplicirana. Gledatelji će uživati u njezinu raspletu - kratko je opisao Erkan.

Kao likovi, upuštaju se u nemoguću ljubav, a imaju i privatni stav o tome.

- Ja sam osoba koja vjeruje u ljubav na duge staze. Nemam vremena trčati za nemogućom ljubavi. Ali svatko ljubav doživljava drukčije. Ja nisam osoba koja će reći da se dotjeruje za osobu koju voli. Isto tako ne vjerujem da neke stvari treba žrtvovati, bez obzira na to je li ljubav uzajaman osjećaj ili nije. Ne smatram da mi je dužnost biti s nekim u dobru ili zlu. Ljubav nije kad nekome nanosiš zlo. Ljubav bi trebala biti obostrano pružanje sreće. Ne želim trčati za ljubavi ako nisam sretna. Veći mi je užitak glumiti da se nalazim u takvim situacijama nego ih zaista proživljavati - iskrena je Nurgül.

Najveću ljubav Erkan, pak, osjeća prema svom sinu.

- O ljubavi je do danas napisano nebrojeno mnogo djela. Za svakoga je ona nešto drugo. Ukratko, jedini osjećaj koji sam doživio kao pravu ljubav jest ono što osjećam prema sinu. Jer sve je drugo strast i brzo prođe - priča glumac. A na pitanje znači li to da se sa suprugom nije oženio iz ljubavi, odgovara:

- Možda sam osjetio mnogo uzvišenijih stvari od ljubavi. I dalje osjećam ljubav, poštovanje i privrženost. To je puno važnije, zar ne? Ne znam hoće li moj brak trajati zauvijek. Nitko ne zna što nam nosi sutra. U braku sam jedanaest godina, prevladali smo teškoće, izbrusili smo se. Naravno da želim da to bude za cijeli život, ali ako ne bude, nikomu ništa. Evo, Nurgül se, recimo, rastala - napominje Erkan.

A njegova će partnerica na to reći kako “ljubav možda ne zna objasniti, ali zna je odglumiti”.

- Ja sam jedna od onih koja ni pod kojim okolnostima ne gubi vjeru u ljubav. Da, ljubav može mijenjati oblik, preobraziti se, ali nikada ne gubi svoju srž - tvrdi Nurgül. Glumci su se dotakli i teme kako je izgledala romantika prije interneta i društvenih mreža, kad su ponekad bili potrebni i mjeseci da se nekome izjavi ljubav, iako žive u istoj ulici i svi oko njih znaju za međusobne simpatije.

- A danas će ti netko izjaviti ljubav za tri sata. Kad pogledaš zahtjeve za prijateljstvom na društvenim mrežama, svi misle da je vrhunac hrabrosti što tako brzo kontaktiraš s nekim. Nove generacije misle da je ljubav svako sviđanje koje nastaje kao rezultat olakšane komunikacije - kaže Nurgul. Iako se u seriji našla u ulozi žene zbog koje se raspada nečiji brak, Nurgul smatra kako Gulseren svakako nije tipična razaračica brakova, već žena puna razumijevanja i suosjećanja.

- Ima jedna lijepa izreka: ‘Ne možeš vezati nit koja je puknula.’ Tako izgleda brak lika kojeg ja tumačim - smatra Erkan.

Ljubav i seks postoje otkada je Adama i Eve, a tako će, kaže Erkan, biti do kraja čovječanstva. Stoga i ne čudi što je ljubavna tematika ključ uspjeha filmova i serija, posebno ako je igri ljubav između bogatog muškarca i siromašne djevojke. A da je takva ljubav moguća i u suvremenom svijetu slažu se oboje glumaca. Ako nema prijevara, podmuklih kalkulacija i intriga, onda je svaka ljubav moguća bez obzira na razlike u godinama, prihodima, vjeri, jeziku i rasi, napominju.

Sudbina i poziv

- Dovoljno je da sudbina isplete mrežu. Svaka ljubav počinje slučajno. Moj se život promijenio u pet minuta. Propustio sam autobus, sjeo u drugi i u njemu upoznao djevojku zbog koje sam postao kazališni glumac. Da nisam sjeo u taj bus, sad bih radio nešto drugo. Išao sam na njezine četiri probe. Jedan dan nije došao njezin glumački partner, ja sam uskočio da pročitam pjesmu. Kad sam se popeo na scenu, osjetio sam nešto zanimljivo, odmah sam zaboravio tu djevojku i radio naporno dva mjeseca da bih se upisao na konzervatorij - prisjeća se Erkan.

Sličnu priču ima i Nurgul.

- Oduvijek sam htjela biti slikarica. Otišla sam na prijamni ispit za glumu jer sam se zaljubila u jednoga kazališnog glumca - otkrila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:05