HRABROST

VIDEO: DVOSTRUKA MISS ŠPANJOLSKE Patricia Yurena prva je misica koja je priznala da je lezbijka

 Instagram

Za ljepotice ovjenčane titulom Miss godinama su vrijedila nevjerojatno stroga pravila.

Nisu smjele biti udane, naravno ni rastavljene, a ako bi se otkrilo da su se slikale nage, odmah bi ostale bez krune.

Gotovo sva natjecanja slijepo su se držala (neka se i dalje drže) za današnje vrijeme nevjerojatno zastarjelih pravila, pa ne čudi da je priznanje dvostruke Miss Španjolske Patricije Yurene da je lezbijka sada odjeknulo u cijelom svijetu.

Yurena, okrunjena 2008. i 2013., odlučila je da se više neće skrivati. Na svoj Instagram profil postavila je nježnu fotografiju na kojoj leži sa svojom djevojkom, španjolskom pjevačicom i DJ-icom Vanesom Cortes. Fotografija je jednostavno potpisana s “Romeo i Julija”.

Yurena, čije je posljednje natjecanje ljepote bilo ono za Miss Universe, postala je tako prva Miss jedne države koja je otvoreno priznala svoju homoseksualnost.

“Ne žalim što sam to učinilia jer sam sretna sa svojim životom”, rekla je 24-godišnjakinja za Telegraph.

Javno priznanje na koje se odlučila sasvim spontano naišlo je na veliko odobravanje i podršku na društvenim mrežama.

Godine 2012. prvi su put dvije gay ljepotice otvoreno priznale da vole isti spol. Natjecale su se za titulu Miss Kalifornije i ne treba pogađati - nisu se probile u daljnje natjecanje.

Kao najliberalnije natjecanje dosad pokazalo se Miss Universe Donalda Trumpa koji je prije dvije godine dozvolio sudjelovanje transrodnim ljepoticama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:57