U GLAZBENIM VODAMA

VIDEO: ZASVIRAO U SPOTU ZA 'OPATICE' Goran Navojec snimio singl s tamburašima

 Promo

Glazbu i aranžman za pjesmu 'Opatice' potpisuje Boris Đurđević dok se, po drugi put za pjesmu Sinova Ravnice, kao autor teksta, pojavljuje Valerija Đurđević. Posebni gost na singlu je glumac Goran Navojec koji je zasvirao saksofon.

Goran Navojec, uz svoj doprinos sviranjem saksofona, unio je i dozu humora među ekipu na setu, a što je rezultiralo odličnom suradnjom: 'U ovoj suradnji sam se prvenstveno našao iz ljubavi prema tamburi i uopće prema toj vrsti glazbe koju smatram da treba podržavati i njegovati. Koketiranje tradicionalne glazbe s modernijim zvukom svugdje se u svijetu pokazuje dobrim potezom. Mislim da je svijet tambure još uvijek nedovoljno istraženi teren kojeg bi trebalo što više iskoristiti i istražiti', rekao je Goran.

I bračni par Đurđević sjajno se snašao u zajedničkoj suradnji.

' Funkcioniramo tako što se nadopunjujemo i podržavamo privatno i poslovno, stoga je i ova suradnja prirodan slijed našeg odnosa. Stvaranje pjesama nam dođe kao nekakav ispušni ventil, dodatno zbližavanje obzirom da kroz njih dijelimo emocije, pričajući jedno drugom priče iz svog ili tuđih života. Razgovaramo doma, u našem “brlogu”, a kasnije i u studiju. Obzirom da nam je glazba i pisanje prije svega ljubav, sinkroniziramo taj dio našeg života s poslovnim vrlo lako.' – priča o zajedničkoj suradnji kreativni dvojac Boris i Valerija Đurđević.

Valerija je otkrila i gdje je pronašla inspiraciju za tekst pjesme 'Opatice'.

'Inspiraciju pronalazim u apsolutno svemu, život je sam po sebi inspiracija. Imala sam dosta napisanih pjesama u zadnjih petnaest godina, a "Opatice" je spoj starog i novog. Krenula sam 'drviti' po jednoj staroj pjesmi i danima nisam pronalazila vremena da je završim. Kako sam stigla, spajala sam jednu strofu iz jedne pjesme, drugi stih iz druge, treći stih iz treće pjesme i na kraju, nakon par dana nadošla na jednu fuziju iz koje je nastala 'Opatice'. Pjesma je čista ljubavna, životna, baš onakve kakve volim pisati', rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 15:06