NE ZNAJU UZROK

ZDRAVSTVENI PROBLEMI Danijela bila u bolnici: Na koncert došla ravno iz bolničke sobe...

Zbog jake slabosti Splićanku su nakon pregleda neurolozi odlučili hospitalizirati
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Danijela Martinović u javnosti se posljednji put pojavila prošlog vikenda, kada je u Tisnom održala koncert na tamošnjoj desetoj Međunarodnoj utrci tovara.

Pjevala je i plesala na pozornici ste, kao i uvijek, svojim nastupom publiku dignula na noge, a uoči glazbene fešte u Tisnom rado se fotografirala i s magarcem Miškom, pobjednikom utrke.

Sve to napravila je poput vrhunskog profesionalca, sa širokim osmijehom, a dok je dijelila autograme, nitko nije mogao ni pomisliti da šarmantna Splićanka jedva stoji na nogama. Pjevačica iza koje je uspješna 26-godišnja glazbena karijera, žena koju je pokojni skladatelj Đorđe Novković uvijek izdvajao kao glazbenicu impresivnog raspona glasa i nepogrešive intonacije, danas kaže da ona drukčije ni ne zna.

Nevolja se ponovila

- Ma, mogu i bombe s neba padati, ali ja moram održati svoj koncert i ne smijem iznevjeriti svoju publiku - kaže Danijela, koja je na nastup u Tisnom došla ravno iz bolničke sobe na zagrebačkom Rebru, gdje je dva dana bila hospitalizirana radi poremećaja orijentacije u prostoru.

- Prvi napad vertiga imala sam prije godinu dana i tri mjeseca. To se nekako saniralo i nekako sam nastavila normalno živjeti sve do prošlog tjedna, kada me u stanu u Zagrebu uhvatila slabost praćena jakom vrtoglavicom. Sve to dogodilo se dok sam bila sama doma, a u prvom se trenutku nisam mogla ni sjetiti koga bih mogla nazvati. Ovo je vrijeme kada su svi na godišnjim odmorima, isključenih mobitela. Jako mi se vrtjelo, imala sam osjećaj kao da sve pliva oko mene. Kada se to mrvicu smirilo, sjetila sam se jedne prijateljice koja ove vruće dane provodi u Zagrebu. Kada sam je nazvala i rekla joj kako se osjećam, istog mi je trenutka rekla da ne smijemo čekati i da moramo požuriti do bolnice - priča Danijela, koju su nakon pregleda neurolozi odlučili hospitalizirati.

Nesigurna za volanom

Na Rebru je provela dva dana i jednu noć, a onda je liječnicima objasnila da naprosto mora otići na koncert u Tisno.

- Bend je već krenuo na put, publika je čekala taj koncert i nisam je mogla iznevjeriti - priča pjevačica, po koju je u Tisno nakon nastupa došao dugogodišnji momak Petar Grašo i odvezao je u njihov splitski dom.

- Tu se osjećam sigurno. Svi me maze i paze. Tu su Petar, moja mama, naši prijatelji... Svi oni paze na mene, tjeraju me da ležim u krevetu, a iako bi mi to inače teško padalo, moram priznati da ih sada slušam jer pijem lijekove protiv vertiga od kojih sam cijelo vrijeme jako pospana. Svjesna sam, naravno, da ću na jesen morati napraviti opsežne pretrage, kako bi se ustanovilo zbog čega imam napade vrtoglavice. Zasad liječimo posljedice, dakle, moramo otkriti uzrok. A dok sve to traje, itekako postajem svjesna da je zdravlje najdragocjenije što svi mi imamo. Vertigo, koji me drugi put dosad oborio u postelju nije, hvala Bogu, najgora ni najteža bolest na svijetu. Ali, ja se sada ne osjećam sigurnom, jer se bojim da me opet ne uhvati. Ne smijem ni pomisliti što bi bilo da mi se to dogodi u šetnji gradom ili za volanom automobila - kaže Danijela Martinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:45