PREDSTAVA NA WEST ENDU

Zrinki Cvitešić glavna uloga u londonskom mjuziklu 'Once'

Zrinka Cvitešić dobila je glavnu ulogu u londonskoj produkciji mjuzikla “Once”, koji će se moći pogledati na West Endu već od početka travnja.

Ovo djelo dobiva svoju londonsku inačicu nakon što je njegova njujorška produkcija na Broadwayu u 2012. osvojila čak osam američkih kazališnih nagrada Tony, uključujući i onu za najbolji mjuzikl. Premijera londonske produkcije mjuzikla najavljena je za 16. ožujka, a u redovnom će se rasporedu naći u kazalištu Phoenix od 9. travnja. Prije nego što bude izveden u Londonu, postava koja će igrati na West Endu 15-ak će dana, od 22. veljače do 9. travnja, uprizoriti “Once” i u Dublinu, gradu u kojem se radnja mjuzikla zbiva.

U ovoj adaptaciji mjuzikla, koji režira John Tiffany, Zrinka Cvitešić na West Endu glumit će Djevojku.

Inače, mjuzikl “Once” je priča o Momku, mladom glazbeniku koji u Dublinu upoznaje Djevojku, glazbeno nadarenu češku imigranticu.

Mjuzikl prati njihovu ljubavnu vezu i san o glazbenom uspjehu. Priča irske književnice Ende Walsh o glazbeno-ljubavnom paru čije se poznanstvo, prijateljstvo i suradnja tijekom samo tjedan dana razviju u snažnu i kompliciranu ljubavnu storiju, prije šest godina doživjela je i svoje filmsko izdanje koje je nagrađeno Oscarom za najbolju pjesmu.

Zrinkin partner u ovoj predstavi je Declan Bennett, glumac i pjevač koji iza sebe već ima nekoliko uloga na West Endu i Broadwayu.

Zrinka Cvitešić u Londonu je već nekoliko tjedana, a ovih dana pridružio joj se i njezin partner, glazbenik Hrvoje Rupčić.

Kako kažu njihovi prijatelji, zbog brojnih proba s ansamblom zaljubljeni par još nije uspio otkriti sve tajne Londona, ali će to svakako nadoknaditi nakon premijere mjuzikla.

Zrinki Cvitešić vrata inozemne karijere otvorila je 2010. nominacija za europskog Oscara, nagrada Shooting Stars na njemačkom filmskom festivalu Berlinale i nagrada njujorškog Hampton festivala, koje su joj donijele predstavljanje na inozemnim filmskim tržištima.

Tada je angažirala agente u Velikoj Britaniji i SAD-u, koji su joj omogućili brojne audicije što za visokobudžetne holivudske filmove, što za filmove nezavisnih kuća ili televizijske serije. Uglavnom su to bile glavne uloge, tek nekoliko sporednih. Iza nekih projekata koju su joj nudili agenti iz SAD-a stajali su James Mangold, koji je režirao “Walk the Line” ili “3:10 to Yuma”, te Terrence Malick koji iza sebe ima “The Thin Red Line” ili “The Tree of Life” s Bradom Pittom u naslovnoj ulozi.

No, ona je inozemnih ponuda imala i prije 2010. godine, ali tada, kako je rekla, za to još nije bila spremna.

- Bila sam mlada, nisam željela otići iz Hrvatske. Glumački put kojim želim ići nije onaj koji podrazumijeva da sa 24 godine odem u Hollywood. Umjesto toga, željela sam isprobati sebe kroz kazalište, u plesu, kroz glazbu. Dobro je da sam tako postupila, jer prije osam godina nisam bila dovoljno zrela i mislim da sam samu sebe sačuvala.

Sada je drugačije, sada želim isprobati neka nova iskustva.

Sada sam pozavršavala neke i glumačke i privatne procese. Mislim da je sada sve sjelo na svoje mjesto - rekla je Zrinka, kojoj su marljiv rad i odlasci na mnoge audicije omogućili da ostvari svoj san i zaigra u predstavi na londonskom West Endu.

Jer, dok su mnogi njeni kolege samo sanjarili, jedna od naših najtraženijih i najbolje plaćenih glumica posljednjih godina aktivno je radila na vlastitom proboju u inozemstvo, a san joj se sada pretvorio u javu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:07