TRENERSKI MERCATO

Burić bez pravog protukandidata, Perasović nabliži klupi Cedevite

Izbor hrvatskih trenera s ‘pedigreom’ znatno je sužen, a mladi će teško dobiti priliku

Za razliku od prošle godine, kad su Zagreb i Cedevita u lipnju imali čistu situaciju na klupi, jer su Denis Bajramović i Aco Petrović imali kontinuitet iz prethodne sezone, ovogodišnji će prijelazni rok u oba kluba započeti imenovanjem prvog čovjeka struke.

S obzirom da Cibona na poziciji prvog trenera ima izbornika Joku Vrankovića, a da je u Zadru samo pitanje želi li Pino Grdović nastaviti započetu rekonstrukciju momčadi, mjesto prvog trenera Zagreba i Cedevite bit će dva najprimamljivija posla na našoj klupskoj sceni.

Čelni ljudi jednog i drugog kluba ne žele donositi ishitrene odluke. Zagrebovi su, zasad, obavili nekoliko rundi razgovora s Ivicom Burićem, trenerom koji je završio najuspješniju sezonu u klupskoj povijesti . Postavši deveti trener koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske (A. Petrović, Repeša, Jelovac, Spahija, Anzulović i Perasović s Cibonom, Skansi sa Splitom, A. Petrović i Jugo sa Zadrom), a time Zagrebu donio i euroligaški status, Burić se prometnuo u prvog favorita da i dogodine vodi “mrave”.

Do petka je prvi favorit za klupu Cedevite bio Jasmin Repeša. No, potpisom za Real, “Jasko” je otvorio prostor nekome od svojih kolega koji su trenutačno bez angažmana. U Cedeviti ne skrivaju da su, osim s Repešom, razgovarali i s Velimirom Perasovićem. No, to je bio tek inicijalni sastanak na kojem su čelnici Cedevite ostavili pozitivan dojam na bivšeg trenera Cibone, kod kojeg su loša iskustva iz tog razdoblja stvorila određenu rezervu prema angažmanu u domaćem okruženju. No, ovisno o tome što će Cedevita ponuditi i Perasovićeve dvojbe bi mogle nestati.

U potrazi za mogućim kandidatima za obje klupe, među hrvatskim trenerima sljedeći na popisu je Dražen Anzulović. U Zagrebu je stvarao trenersko ime te bio u pregovorima i prošle sezone za povratak u Trnsko. Cedevita ga je željela na klupi prije dvije godine, ali Anzulović tu ponudu nije prihvatio, ne znajući da je odbio budućeg NLB ligaša. Baš taj događaj mogao bi značiti Anzulovićevu eliminaciju iz kruga sadašnjih kandidata.

Raskidom ugovora u Cedeviti, slobodan je postao i Aco Petrović. U njegovom slučaju domaći angažman bio bi prava senzacija . Petrović je oduvijek gravitirao španjolsko-talijanskom podneblju, koje se temperamentom idealno uklapa. S obzirom na Cedevitinih 4-0 protiv španjolskih klubova u prošloj sezoni, vjerojatno će biti klubova koji će željeti zaposliti najboljeg trenera Eurokupa za prošlu sezonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:05