EUROKUP

CEDEVITA - CRVENI OKTOBAR 92-101 Za goste iz Rusije zaigrao je i - gazda kluba!

Cedevita je gostujućom pobjedom protiv Zaragoze u prošlom kolu izborila plasman u osminu finala pa večerašnji susret za njih nije imao rezultatski imperativ

Oktobarska revolucija u Draženovom domu. Cedevita je izgubila od momčadi iz Volgograda (92-101) i kao drugoplasirana momčad skupine I u osmini finala Eurokupa 3./4. i 10./11. ožujka igrat će protiv Gran Canarije. Uzvrat je u Las Palmasu.

- Nismo `gađali` suparnika, ali imamo rješenje za Gran Canariju. Za razliku od turskog Banvita koji bi nam najmanje odgovarao, rekao je Jasmin Repeša nakon prve utakmice u kojoj je Cedevita s njim na klupi primila sto koševa.

Oko tisuću gledatelja vidjelo je show Randyja Culpeppera, najbolju izvedbu jednog košarkaša ove sezone u Zagrebu. Prvi koš 183 visokog beka na kojeg su u Cedeviti najviše upozoravali uoči utakmica bila je trica uz prekršaj Pilepića nakon koje je - procurilo. Pogodio je pet trica i oduševio publiku silovitim zakucavanjem pored začuđenog Ramljaka. Svih 30 koševa postigao u prve tri četvrtine, niti da je htio nije mogao promašiti. Zaustavio ga je tek Marko Tomas koji u prvom poluvremenu nije igrao.

- Želio sam ga odmoriti, dodao je Repeša koji zbog sjajne šuterske večeri gostiju (trice 9/13 na poluvremenu) nije mogao do kraja ostvariti svoj plan.

Crveni oktobar je osebujan klub. Za razliku od Emila Tedeschija koji nema službenu ulogu u Cedeviti i ne dozvoljava svakakve ekshibicije koliko god volio košarku, glavni financijer kluba iz Volgograda Dmitrij Gerasimenko registriran je za sva natjecanja i svake godine odigra nekoliko utakmica. Ovaj 37-godišnjak, visok 199 cm i teži od službeno navedenih 100 kg, ovosezonski debi upisao je u Zagrebu. Igrao je više od Mazalina, a kada su igrači koje plaća vidjeli da se gazda kluba baca po parketu za loptu „nisu smjeli izgubiti“ iako su još prošli tjedan izgubili sve šanse za prolazak.

- Teško mi je o ovome pričati. Nismo htjeli pokazati nepoštovanje prema Cedeviti, ali morate znati da on samostalno financira klub i njegov životni san je bio zaigrati protiv velike europske momčadi kao što je Cedevita. Nekada, jednostavno, morate razveseliti vlasnika kluba, objasnio je svoju situaciju trener Dirk Bauermann.

Za Cedevitu je Gordić postigao 17, a Arapović 14 uz šest skokova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 03:30