TEŽE OD OČEKIVANOG

Cedevita na startu NLB lige slomila Zadar

U 'hrvatskom derbiju' Cedevita je kao domaćin pobijedila Zadar 70-66. Na poluvremenu su gosti imali 43-37, no u nastavku Cedevita je zaigrala čvršću obranu
Zagreb, 091010.Dvorana Sutlinska Vrela.Kosarkaska utakmica 1.kolo NLB lige ABA, KK Cedevita - KK Zadar.Na slici: Miro Bilan 21, Corsley Edwards 34, Jurica Golemac 7.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX

Nova košarkaška sezona NLB lige startala je u petak pobjedom Hemofarma protiv Cibone 86-80. U subotu je nastavljeno odigravanje utakmica 1. kola. U "hrvatskom derbiju" je Cedevita kao domaćin pobijedila Zadar 70-66. Na poluvremenu su gosti imali prednost od šest poena (43-37), no u nastavku su parketom zavladali domaći košarkaši, te su prije svega kvalitetnom obranom zaustavili Zadrane, spustili ih na samo 23 poena u kompletnom drugom dijelu i slavili pobjedu.

Marino Baždarić je sa 19 poena, ali i šest skokova i pet asistencija, bio prvo ime kod pobjednika. Vrlo dobru pratnju je imao u Amerikancu Dontayeu Draperu koji je ubacio 15 poena uz osam asistencija.

Na drugoj strani su najbolji stijelci bili Dundović i Vladović (14 poena), a propisno se ispromašivao Marko Car koji je pogodio tri od dvanaest ispucanih trica.

Iznenađenje su priredili košarkaši Budućnosti koji su pobijedili u Beogradu Partizan 79-78. No, beogradska momčad je i ovog ljeta doživjela pravi egzodus igrača, a ovom prilikom ih je napustio i stvoritelj svega dobroga, trener Dušan Vujošević, koji je otišao u moskovski CSKA.

NLB liga, 1. kolo:

Cedevita - Zadar 70-66

Partizan - Budućnost 78-79

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 10:28