NLB LIGA

Cibona ne želi biti druga u gradu, pobjedom preskočen Zagreb!

Bojan Bogdanović s 23 ubačena koša ponovno je bio najučinkovitiji u redovima "vukova", a valja spomenuti i 17 poena i devet uhvaćenih lopti Drage Pašalića, te po 14 koševa Leona Radoševića (devet skokova) i Tomislava Zubčića (sedam skokova)
Zagreb, 311010.KC Drazen Petrovic.Kosarkaska utakmica NBL lige 5.kolo, KK Zagreb - KK Cibona.Na slici: Marcus Johnson 5, Ante Masic 5.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Cibona, službeni gost u Draženovom domu, pobijedila je Zagreb 87-77 (34-43) u utakmici koja je nosila puno više od „puka“ dva boda u regionalnoj ligi i borbi za plasman u Euroligu sljedeće sezone. Ovo je i pobjeda ponosa u borbi za status u dvorani i gradu, ovo je pobjeda koja pokazuje da KK Zagreb neće biti KK Cibona. Barem još ne.

Sportska priča ove utakmice 5. kola ispričana je u dva dijela. Prvo poluvrijeme pripalo je Zagrebu (+9), a drugo Ciboni (+19), a prvo ćemo se pozabaviti onom u kojem je odlučen pobjednik. To drugo poluvrijeme pamtit će se i po raritetnom podatku da trener Cibone Zdravko Radulović nije napravio niti jednu izmjenu. Neki bi rekli "stara škola“, zlobnici bi dodali "ionako nema drugih igrača“, ali to su uglavnom ispadi da se ostane duhovit. Za utakmicu je najvažnije je da Stipčević, Bogdanović, Zubčić, Radoševć i Pašalić nisu klonuli duhom niti im je kopnila snaga (iako su u četvrtak igrali Euroligu, dok „mravi“ zasad nastupaju samo vikendima) i donijeli Cibonu treću ligašku pobjedu, koliko ima i Zagreb, ali i treći gradski predstavnik - Cedevita.

Ciboni je prvo vodstvo u drugom poluvremenu, vodstvo koje više nisu ispuštali, donio Tomo Zubčić (52-53 u 27. minuti). Nakon blijedog prvog nastavka (četiri minute i tri osobne), Zubčić se potrudio da i treću utakmicu u nizu (Olimpija, Fener, Zagreb) odigra na visokoj razini. Spomenuti koš bio je početak njegove serije 8-0 (ubacio i dvije trice s krila na zonu Zagreba) kojom je Cibona došla na +7 (52-59). Osim u napadu, dva odlična poteza odigrao je u obrani u kojoj je isprovocirao osobne pogreške u napadu Luke Žorića. Potonja mu je bila četvrta, a trener "žutih“ Denis Bajramović pogriješio je uvođenjem Miralema Halilovića. Tu četvrtinu Cibona je dobila 28-16; Zubčić je ubacio 11, Radošević 8, a Bogdanović 7 koševa. Zagreb je kasnije dva puta došao na -1 (posljednji put 67-68 u 34. minuti), ali nije imao koncentracije za preokret. Uglavnom su izgledali kao momčad bez kontrole što je neizravno priznao i trener Bajramović.

- U posljednjoj četvrtini nismo pozvali niti jednu akciju, sve smo ishitreno završavali. Pitate me čija je to pogreška? I playmakerova i moja.

Bajramović je u završnici ostao i bez Alexa Renforea koji je ozlijedio gležanj, a utakmici je još rekao i...:

- Igrači su pogriješili jer u glavama prerano zaključili utakmicu. Kada smo se vratili u utakmicu, nakon što je Cibona preokrenula rezultat, mislili su da je pobjeda osigurana.

U prvom poluvremenu Zagreb je bio skoncentriran, a imao je odličnog Marija Kasuna (10 koševa, 12 skokova, osam ofenzivnih) i discipliniranu igru koja mu je donijela dvije veće serije 16-4 i 9-1. No, plus devet s velikog odmora nije im bilo dovoljno. Posljednjih 45 sekundi završeno je sa 14 slobodnih bacanja od kojih je promašeno samo prvo (Pašalić).

- Velika i vrlo važna pobjeda za nas, a tu ne mislim na neki inat, nego što nam u ligi slijedi relativno povoljniji raspored i pruža nam se prilika za seriju pobjeda - prokomentirao je trener Cibone Zdravko Radulović.

- Radošević je protiv Fenera dobio udarac u trbušni zid, nije trenirao od tada i tek na dan utakmice smo odlučili da će igrati. Zubčić je pokazao da na njega možemo računati i u defanzivi. Ma svi su bili dobri. Stipčević je manje zvao "pickove“ zbog kojih šizim prvo ja, pa onda svi ostali. Jedva čekam da Delaš pogodi jednu tricu, vjerujem da će onda sve biti bolje. Dvaput je bio sam kao duh, ali je promašio.

Novi apsurd u Cibonu - Trener Radulović i glasnogovornik

Nakon utakmice dobili smo još jednu potvrdu da su momčad i treneri jedini segment Cibone koji funkcionira. Glasnogovornik Ivan Jurković više ne radi u klubu, a njegovu dužnost preuzet će, vjerovali ili ne, trener Radulović. Kao da čovjek nema dosta posla s igračima. Svašta...

Zagreb - Cibona 77-87 (43-34)

Zagreb: Mulaomerović 15 (4 asistencije), Mašić 4, Halilović, Simon 17, Babić 2, Kasun 16 (14 skokova), Renfore 11, Žorić 10 (10 skokova, pet osobnih u 37.), Šarić 2.

Cibona: Johnson 4, Stipčević 11, Bogdanović 23, Brnas, Zubčić 14 (7 skokova), Pašalić 17 (9 skokova), Vrbanc 4, Radošević 14 (9 skokova, 4 osvojene lopte, 3 blokade), Delaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 05:06