OPROŠTAJ CEDEVITE?

Debitantska avantura završava u Vitoriji: Čuda se ne događaju, neće ni +36

 Nenad Dugi / CROPIX

Kad je posljednji put jedan hrvatski klub predstavljao nešto u Euroligi - bilo je to 2010. kad se Cibona u Top 16 do posljednjeg kola borila za Top 8 - put je završio u Vitoriji. Porazom Vukova koji je otvorio jedno tužno poglavlje od 30 euroligaških utakmica u kojima su naši klubovi ostvarili tek četiri pobjede. A put će, barem za debitantsku avanturu Cedevite u Euroligi, opet završiti u Vitoriji. Cedevita je otputovala u Španjolsku, točnije Baskiju, na okršaj s Cajom Laboral koju pobjeda vodi u Top 16...

- Imamo i mi još šanse - smije se kapetan Marino Baždarić.

- Teorija je živa, samo što je ta teorija na klimavim nogama.

Blago rečeno. Cedevita, naime, a moramo i to spomenuti, može izboriti Top 16 u slučaju pobjede od 36 razlike (!) nad Cajom Laboral, a pritom Milano mora izgubiti u Pireju. Ovo drugo čak i nije nemoguće, no o +36 uoči utakmice nije pričao ni Aco Petrović koji je bio prilično jasan.

- U Vitoriju idemo s mislima na Široki.

Cedevita će sljedećeg tjedna odigrati dvije utakmice koje su za klupske ambicije puno važnije od večerašnje u Španjolskoj. U Dom sportova dolaze Široki (ponedjeljak) i Budućnost (četvrtak), pa je Vitoria samo prolazna stanica. Pogotovo jer u momčadi neće biti Marka Tomasa i Luke Babića...

- Prioritetno nam je osposobiti Tomasa za ponedjeljak, a sve ukazuje da će biti tako, no on nije putovao s nama, kao ni Babić koji ima problema s koljenom - kaže Aco.

Protiv Caje Laboral oprostit će se, a vjerojatno i ostati u Španjolskoj, Mickael Gelabale koji odlazi u Valenciju kod Velimira Perasovića, dok posljednje utakmice u dresu Cedevite igra i Marques Green koji je to do dolaska novog playmakera...

- Nakon serije od tri izuzetno važne utakmice, u božićnoj pauzi ćemo “resetirati” momčad - ponovio je Petrović najavljeno.

Što očekivati u Vitoriji?

- Svakako ćemo gledati prema ponedjeljku, ali ja da sam igrač, ovakva bi mi utakmica sigurno bila izazov. Čeka nas napaljeni domaćin, najvjerojatnije puna dvorana, 15 tisuća ljudi na tribinama. Uvijek je dobro vidjeti koliko možeš pružiti protiv jedne dobre momčadi u takvom okruženju.

Slično razmišlja i Baždarić...

- Idemo tu utakmicu iskoristiti kao jedan dobar trening, dodatno uigravanje ekipe i hvatanje forme za nastavak sezone.

Rekao je kapetan nešto i o odlasku Gelabalea.

- Napale su nas ozljede u teškom trenutku, a i njegov odlazak će nas pogoditi. Opet, ova momčad je slagana tako da ima širinu, i u Vitoriji će nas biti dosta koji možemo iznijeti teret utakmice, kao i onih koje dolaze nakon Caje Laboral - zaključio je Baždarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 13:20