EUROCUP

FOTO: RUDEŽ TRICOM SA SIRENOM SREDIO CEDEVITU: 'Bolji scenarij nisam mogao zamisliti'

Nije slavio, barem ne previše, no, kad pogodiš sa sirenom, moraš reagirati...
 Igor Soban / CROPIX

I Zaragoza je odnijela bodove iz Doma sportova. Tricom sa sirenom hrvatskog reprezentativca i bivšeg igrača Cedevite Damjana Rudeža. Pobjeda, kojom obje momčadi ostaju u igri za osminu finala. Za to će sljedećeg tjedna Cedevita trebati pobjedu u Vilniusu protiv bivšeg trenera Ace Petrovića i njegovog Lietuvos Rytasa, a Zaragoza će morati kući srediti Bešiktaš. I onda će se Rudežu ostvariti želja...

- Bolji scenarij nisam mogao zamisliti, ali se nadam da ćemo zajedno proći dalje.

Nije slavio, barem ne previše, no, kad pogodiš sa sirenom, moraš reagirati...

- Svi znaju koliko poštujem Cedevitu, na predstavljanju su me malo ponijele emocije, ali završilo je idealno. Baš idealno.

Kad je Luka Babić u petoj minuti pogodio tricu, na semaforu je zasvijetlilo 7:6. Vrijeme i rezultat bili su dobar pokazatelj onoga što ćemo gledati u Dvojci. Utakmicu 'povuci-potegni'. Na Babićevu tricu je Zaragoza odgovorila sa 7-2, a Jasmin Repeša je do sedme minute već iskoristio osam igrača, do kraja prve četvrtine svih deset, koji su sinć ušli u igru. Počela je petorka Smith, Babić, Ramljak, Zubčić i Bilan, a prvu četvrtinu su završili Ray, Delaš, Baždarić, Suton i Nurkić.

Brojne rotacije, međutim, nisu urodile plodom, pa je Zaragoza povela 17:11. Iako su gosti nisu igrali na razini, recimo, četvrtfinala Kupa kralja protiv Unicaje. Ni blizu. No, ni Cedevita nije briljirala, pa je Marino Baždarić u devetoj mibnuti stavio tricu, kojom je prepolovio prednost gostiju, ali što je još važnije, i pokrenuo domaću seriju. Značajan impuls je u drugoj četvrtini dao Jusuf Nurkić s dva uzastopna ubačaja, te trećim nako trice Jona Steffansona. Baždarić je u 15. minuti pogodio drugu tricu, a Nurkić ubačajem za 31:30 zaključio seriju 9-2. Zaragoza nije imala rješenje za raspoloženog BH-reprezentativca, no, u tim trenucima je Joseu Luisu Abosu pomogao - Jasmin Repeša. Trener Cedevite je, naime, izvadio Nurkića, te na taj način zaustavio svoju momčad da već do poluvremena napravi osjetniju razliku...

'Mrtvi egal' gledali smo do pet minuta prije kraja. U međuvremenu je umjesto Nurkića u reketu dominirao Miro Bilan, no, Cedevita tu prednost nije do kraja koristila. Između ostalog i zato jer je Nolan Smith igrao lošu utakmicu, još jednu u nizu. Međutim, kad je Tomislav Zubčić u 35. minuti stavio tricu za 63:58, izgledalo je kao da će Cedevita prelomiti utakmicu. I onda je Repeša opet izvadio Nurkića, koji je u minutama prije toga podijelio dvije blokade, te ubacio osam poena u seriji 13-6. Četiri osobne pogreške nisu opravdanje, Nurkić je u tim trenucima motrao ostati u igri.

Zaragozu je nadu tricom vratio Rudež, a nakon još jedne Llompartove, dvije je vezao Ante Delaš. Ni to nije bilo dovoljno jer je uslijedilo gostujućih 8-0, dok su na drugoj strani domaći promašivali.

Delaš je na 13 sekundi prije kraja kod -3 zaradio dva slobodna bacanja, a nakon što je pogodio prvo i promašio drugo, loptu je uhvatio Goran Suton, kojeg je faulirao Jones, te je ovaj bio miran s linije za 74:74. Zaragozi je ostalo 12,6 sekundi, Repeša nije naredio prekršaj, a Rudež je sa sirenom zabio tricu iz kuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 05:56