PONOS I DIKA

KOŠARKA NA DNU, ALI VELIKANI ŽIVE VJEČNO Četiri Hrvata u odabiru za najboljeg svih vremena, nitko nema više

Osamdeset godina nakon što je održano prvo Europsko košarkaško prvenstvo u povijest ugledni košarkaški portal Eurohoops.net ponudio je čitateljima na izbor da odaberu najboljeg europskog košarkaša svih vremena.
 Cropix

Na popisu ponuđenih igrača nalaze se 15-orica velikana, a među njima su i četvorica Hrvata, Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa i Krešimir Ćosić.

Osim njih na popisu se nalaze Dejan Bodiroga (Srbija), Vlade Divac (Srbija), Dino Meneghin (Italija), Pau Gasol (Španjolska), Juan Antonio San Epifanio (Španjolska), Arvydas Sabonis (Litva), Šarunas Marčiulionis (Litva), Sergej Bjelov (Rusija), Tony Parker (Francuska), Dirk Nowitzki (Njemačka) i Nikos Galis (Grčka).

Zanimljivo je kako Hrvatska ima najviše nominiranih igrača, dok nijedna druga zemlja nema više od dvojice igrača, uključujući i aktualne europske prvake Španjolce. Glasovanje za najboljeg europskog igrača svih vremena započelo je 24. rujna i trajat će do 24. listopada, a za svog favorita možete glasati OVDJE.

Glasanje za najboljeg europskog igrača u povijesti došlo je netom po završetku Eurobasketa 2015. na kojem je najboljim igračem posve opravdano proglašen Pau Gasol. Podsjećamo, Španjolci su u finalu uvjerljivo nadigrali Litvu, broncu su osvojili Francuzi, dok je Hrvatska poražena u osmini finala od Češke i propustila je izboriti Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:28