ŽENSKA KOŠARKA JE 'IN'

Košarkašice izborile kvalifikacijski turnir za OI!

Naše košarkašice u utakmici za peto mjesto pobijedile su Crnu Goru 73:59 i osvojile peto mjesto te ostvarile plasman na olimpijske kvalifikacije
 fibaeurope.com

Hrvatska će loviti London! Naše košarkašice u utakmici za peto mjesto pobijedile su Crnu Goru 73:59 i osvojile peto mjesto te ostvarile plasman na olimpijske kvalifikacije. Povijesni uspjeh 'podebljale' su ovim fantastičnim ostvarenjem i ove djevojke su zaslužile samo ovacije.

Ulog je bio ogroman. Uhvatiti priliku za otići na Olimpijske igre u London, za naše košarkašice bilo je gotovo jednako veliko kao osvojiti medalju. A osim toga, Crnogorke su im bile i dužne. Dužne za poraz u prvom kolu drugog kruga u utakmici u kojoj naše reprezentativke i nisu imale neke šanse. Bila je to utakmica u kojoj je sve išlo samo u jednom smjeru, onom crnogorskom. Vrlo brzo su došle do velike prednost koju su na kraju zaokružile na dvadesetak poena i rutinski dobile taj susret.

No, danas je bila jedna druga priča. Bila je to drukčija Hrvatska, Hrvatska koja je znala da ako odigra kako zna i može, onda može pobijediti i Crnu Goru. Hrvatska koja je protiv Latvije 'dobila' i Ivu Ciglar i Lisu Karcic, koja je dobila širinu na ovom natjecanju, Hrvatska koja je opet imala i Jelenu Ivezić da povuče sve konce, kad je Sandra Mandir već bila umorna, ali i i te kako dobro čuvana.

Već prve minute bile su naznaka koliko će to biti teška i izjednačena utakmica. Crnogorke su mrvicu bolje otvorile, a sam početak protekao je u nadmetanju Ivezić i crnogorske Amerikanke Anne de Forge. Mala prednost bila je na strani protivnica, koje su tako riješile u svoju korist i prvu četvrtinu, međutim u drugoj ulaze Ciglar i Karcic i unose onaj potreban ritam našoj igri. Preokrenuli smo rezultat u svoju korist ponajviše zahvaljujući Ciglar, u 17. minuti imamo osjetnu razliku 30:22. No, Crnogorke nisu lagan 'zalogaj', do kraja poluvremena u dva navrata uspjele su anulirati našu osjetniju prednost, tako da je nakon prvih 20 minuta Hrvatska imala tek lagani plus, i još uvijek je sve bilo otvoreno.

Treća četvrtina počela je loše po nas. Crnogorke su anulirale potpuno našu prednost, u 24. minuti došle na 42:42, minnutu kasnije i Mandir je dobila četvrtu osobnu pogrešku, i taman kad smo se pobojali, opet je nastupila ona drukčija Hrvatska. Ona Hrvatska s početka priče. Uslijedila je naša serija 8-0, otišli smo na 50:42 u 28. minuti, trio Ivezić, Ciglar i Karcic je i dalje vukao i nakon 30 minuta Hrvatska je imala +11 (55:44).

U posljednjoj četvrtini uspjeli smo sve još i 'podebljati', pridružile su se i Marta Čakić i Iva Slišković i tri minute prije kraja imali smo velikih +17 (66:49).

Danas na EP za zlato u 20.30 igraju Rusija i Turska, dok će se prije, u 18 sati za broncu boriti Francuska i Češka.

Za 7. mjesto: Latvija - Litva 56:75; Za 5. mjesto: Hrvatska - Crna Gora 73:59 (14:16, 24:19, 17:9, 18:15).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 02:34