RASPAD SISTEMA U SPLITU

'NE MOGU VIŠE RADITI U OVAKVIM BIJEDNIM UVJETIMA!' Nikola Vujčić napušta Gripe

Na Gripama je bio Toni Kukoč, ali je njegov posjet bio usputan, slučajan. Legendarni as "žutih" svratio je na trening momčadi koja se priprema za utakmicu s Kvarnerom
 Jakov Prkić / Cropix

Nikola Vujčić povlači se s Gripa, a pred KK Split opet je neizvjesna budućnost. Vujo još nije definitivno odlučio, ali je blizu te odluke da digne ruke od svega, jer silni entuzijazam, i novac koji je uložio, ipak nisu donijeli promjenu.

- Stvarno više ne mogu raditi u ovakvim uvjetima. Sve smo učinili da pokrenemo klub, ali opet je sve stalo - kaže Vujčić.

Zapela je pretvorba kluba, koja nije dovedena do kraja. U petom krugu trebali su se postići dogovori s vjerovnicima, da se dugovi pretvore u dionice (cca 4 milijuna kuna) ili da Grad sanira te dugove. I da se konačno krene s normalnim poslovanjem, da se deblokira račun jer već godinu i pol klub živi na aparatima.

Iako je gradonačelnik Željko Kerum obećao da će Grad stati iza KK Split, a Gradsko vijeće je donijelo odluku da će podržati cijeli projekt s desetak milijuna kuna u naredne dvije godine, sad je opet došlo do zastoja. Valjda svi čekaju lokalne izbore pa da se neka nova ili stara vlast počne baviti košarkaškim klubom koji stalno pleše na rubu propasti.

Pravo je čudo da se momčad uopće natječe, jer ni trener Mladen Erjavec, a ni igrači ne primaju plaće. Vujčić kaže da ne može nikome predati ključeve kluba kad mu se iz Grada nitko ne javlja.

Zbog cijele te situacije moguć je egzodus mladih igrača s Gripa, jer ih klub ne može zadržati. Jedan od njih je 16-godišnji Dragan Bender koji je prije nekolio dana boravio u New Yorku u kampu Michaela Jordana i ima na stolu ponude sa svih strana.

Na Gripama je bio Toni Kukoč, ali je njegov posjet bio usputan, slučajan. Legendarni as “žutih” svratio je na trening momčadi koja se priprema za utakmicu s Kvarnerom, a Erjavec je imao samo osmoricu igrača na dispoziciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:31