NBA ZVIJEZDE U ARENI

Netsi stižu u Zagreb povodom 20. obljetnice smrti Dražena!

Utakmica bi se, bude li dovoljno interesa i volje, mogla odigrati u listopadu u Areni Zagreb

Cibona protiv Netsa! Utakmica koju ne možete odigrati čak ni na igraćim konzolama mogla bi se ove jeseni uprizoriti u Zagrebu, sudeći prema najavama vezanim uz obilježavanje 20. godišnjice smrti Dražena Petrovića.

Ideju koja zasad još uvijek lebdi u domeni “predobro da bi bilo istinito” iznijela je Draženova majka Biserka Petrović u razgovoru s novinarom Vladimirom Stankovićem, a objavljena je na njegovom blogu na službenim stranicama Eurolige. Poznati srpski košarkaški kroničar, koji već više od četiri desetljeća izvještava o europskoj i svjetskoj košarci , piše kako bi se utakmica, bude li dovoljno interesa i volje, mogla odigrati u listopadu u Areni Zagreb.

Predsezona u Europi

Pogled na kalendar sugerira kako bi dolazak Brooklyn Netsa, posljednje momčadi u Draženovoj karijeri, bio izvediv. NBA već šest godina organizira utakmice predsezone u Europi, pod nazivom NBA Europe Live Tour, a dosad su momčadi iz najjače lige zabavljale publiku u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Rusiji, Njemačkoj, Turskoj i Engleskoj. I utakmice regularne sezone počele su se igrati s druge strane oceana (London).

Splićani probili led

Opcija da se za sezonu 2013./14. pripremaju u Europi mogla bi u Brooklynu pasti na plodno tlo. Netsi su 2008. već igrali na Starom kontinentu, u Londonu i Parizu, a Dražena su se prilikom iseljenja iz New Jerseyja na svečanosti sjetili kao jedne od klupskih legendi.

Spektakl u Areni bila bi, naravno, prva utakmica neke NBA momčadi na ovim prostorima, ali ne i prvi okršaj s hrvatskim momčadima. Košarkaši Splita su, tada još pod imenom Jugoplastika, u listopadu 1989. u Rimu igrali protiv Denver Nuggetsa i izgubili s tijesnih 135-129. Godinu dana kasnije, u Barceloni su ih porazili i New York Knicksi.

Od ex-yu klubova, u posljednje se vrijeme NBA momčadi sučelio samo Partizan, kojeg 2009. uvjerljivo pobijedio prvo Denver, a zatim i Phoenix. Hoćemo li u Zagrebu gledati Derona Williamsa, Joea Johnsona i Brooka Lopeza? Nakon atletskih, skijaških i nogometnih spektakla, jedan košarkaški stigao bi kao naručen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:23