ŠOKIRAO BARCELONU

ODLAZI U NBA? Utah ne odustaje, a Ante Tomić tvrdi: 'Sve je još otvoreno, mogao bih otići...'

Dani ispred nas pokazat će nam je li izjava o NBA-u samo strateški potez hrvatskog centra...
 Getty

Jedna od vrućih košarkaških tema je sudbina Ante Tomića. Barcelona je daleko odmakla u pregovorima o obnovi ugovora jednog od najboljih centara koji košarku igraju u Europi, ali puno zanimljivije je da Utah Jazz još uvijek ne odustaje.

Iako hrvatski reprezentativac već godinama iznosi stav da ga odlazak u NBA ne zanima, javnost je zagolicala navodna nedavna Tomićeva izjava iz miks-zone, poslije jedne od euroligaških utakmica koju je prenio El Mundo Deportivo: “U ovom trenutku sve je otvoreno. Nisam zatvorio vrata odlasku u NBA. Mogao bih otići.”

Utah je Tomića izabrao kao 44. na draftu sada već daleke 2008. godine, ali nikada nije bio blizu potpisivanja ugovora.

No odlične Tomićeve igre u klupskom dresu redovna su tema u razgovorima menadžmenta Jazza koji su i ove sezone nekoliko puta iz Sjedinjenih Država putovali u Europu kako bi se nanovo uvjerili u kvalitetu igrača na kojeg već godinama polažu pravo. Svaki put s nadom da će Tomićev čvrsti stav o ostanku u Europi napokon omekšati.

Dani ispred nas pokazat će nam je li izjava o NBA-u samo strateški potez kako bi se izvuklo više novca u novom višegodišnjem ugovoru ili je Tomić uistinu promijenio mišljenje o odlasku u NBA. Tomićeva obaveza s Barcelonom završava ovoga ljeta i sa 28 godina na leđima i dva izbora u najbolju petorku Eurolige iza sebe, svjestan je da je pred njim potpisivanje najunosnijeg ugovora u životu.

Katalonci su u prednosti nad ostalim europskim klubovima jer se 217 cm visoki Dubrovčanin osjeća ugodno u gradu Barceloni, odgovara mu igra koju postavlja Xavi Pascual, a trener je Tomića označio temeljem momčadi na kojem želi izgraditi nove uspjehe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 11:46