PREDSTAVLJEN REPEŠA

'Potajno se uvijek nadam medalji, čak i zlatu'

Prvi kriterij za pozivanje igrača je kvaliteta, a drugi istinska želja za igranje u reprezentaciji. Kvalifikacije su nam važne i za izgradnju momčadskog duha, kaže Jasko
Katowice, 190909.Dvorana Sport Arena Spodek.Europsko prvenstvo u kosarci u Poljskoj, razigravanje izmedju Rusije i Hrvatske za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Turskoj slijedece godine.Na slici: Jasmin Repesa.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Hrvatska košarkaška reprezentacija mora igrati na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu, i to je veliki rezultat, a potajno se u sebi uvijek nadam medalji ili čak zlatu jednoga dana - sukus je razmišljanja Jasmina Repeše nakon povratka na mjesto izbornika.

No, nije sigurno da će Repeša voditi reprezentaciju na sljedećem velikom natjecanju, EP-u u Sloveniji 2013., ako prođe ovoljetne kvalifikacije, iako bi to bilo normalno.

- Vidjet ćemo, ionako nemamo ugovor, nego dogovor - dodao je Repeša na predstavljanju na kojemu nije bilo predsjednika HKS-a Danka Radića.

O pojedincima Repeša nije htio govoriti. Najavio je razgovor sa svima u četiri oka, uključujući i Marka Popovića koji je javno najavio slobodno ljeto.

- Prvi kriterij za pozivanje igrača je kvaliteta, a drugi istinska želja za igranje u reprezentaciji. Kvalifikacije su nam važne i za izgradnju momčadskog duha. Neke ću stvari napraviti bitno drugačije nego na EP-u u Poljskoj 2009. godine.

Repeša nije odbacio mogućnost da i kod njega za Hrvatsku igra “stranac”.

- Nema razloga da Draper i dalje ne bude kandidat, ali je prerano za imena. Vidjet ćemo.

Repeša tvrdi da njegova Cibona neće imati povlašteni status kod HKS-a zbog njega, ali da svatko ima pravo staviti primjedbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 02:21