DOMAĆINI RUTINSKI

POZNAT JE PRVI POLUFINALNI PAR EUROBASKETA Parker odveo Francusku do sraza protiv Španjolske

Francuski san se nastavlja, u četvrtak (21 sat) igrat će u polufinalu domaćeg Europskog prvenstva protiv neprijatelja kojeg najviše vole mrziti - Španjolske.
 Getty

Francuska je u četvrtfinalu pobijedila Latviju 84-70, a Španjolci nekoliko sati ranije Grčku 73-71.

Latvija i četvrtfinale Eurobasketa nisu bili dovoljan motiv da Francuzi sruše vlastiti tri dana stari europski rekord u posjeti na utakmicama u zatvorenom prostoru. Na Turskoj ih je bilo više od 26 tisuća, večeras 22.706 gledatelja.

Možda nisu znali da Latvija može biti ozbiljan suparnik. Istina, trajalo je to sve do pred kraj poluvremena kada je Tony Parker uzeo utakmicu u ruke i s devet koševa u 98 sekundi doveo domaćina u vodstvo 40-36.

Latvija je prvu četvrtinu dobila s 25-21, a za novih 25 koševa trebalo joj je debelih 25 minuta. Nakon startnih 2/3 promašili su 13 uzastopnih pokušaja za tricu.

Parker postigao je 18 koševa uz šest asistencija, De Colo 11 uz sedam skokova i pet asistencija. Diaw 14, Gobert 13 i tri blokade. Najefikasniji Latvijac bio je Janičenoks s 16.

Jedan od tri suca utakmice Francuska - Latvija bio je Hrvat Siniša Herceg. Posao je obavio puno bolje nego kolega iz nogometa Ivan Bebek u Madridu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 19:05