POTRESI U PODSUSEDU

RASPAD SISTEMA Lukša Andrić izbačen iz Cedevite jer nije htio smanjiti ugovor

Ljetos smo ga doveli kao stožernog igrača te očekivali da bude među tri najbolja centra ABA lige - kaže Mate Mamić
 Nenad Dugi/CROPIX

Tri poraza za redom u ABA ligi dovela su Cedevitu u situaciju da mora strahovati za plasman na Final Four, a uoči sezone su ambicije bile jedno od prva dva mjesta u regionalnom društvu. Pa su tako u Cedeviti odlučili prodrmati momčad.

A kako je Aco Petrović došao prije tek nešto više od mjesec dana, onda je jedina moguća šok-terapija bila "udaranje po novčaniku". Koje igrače uvijek najviše boli. Pritom je najveću cijenu platio nominalno prvi centar i igrač s najvećim ugovorom...

- Lukša Andrić nije prihvatio reviziju ugovora i zbog toga više ne trenira s prvom momčadi - objavio je sportski direktor Matej Mamić.

Tako je drugoligaš Mladost dobio veliko pojačanje, barem na treninzima, jer Andrić od četvrtka radi pod paskom Mikija Starčevića, trenera juniora i druge momčadi Cedevite.

Druga velika vijest koju je Mamić došao objaviti na konferenciji za novinare, bila je:

- Igrači i trener financijski su kažnjeni zbog loših rezultata. O detaljima kazne neću govoriti.

Jedino što se dodatno moglo izvući od sportskog direktora je da Andrić nije jedini kojem je ponuđena revizija ugovora. Pa smo to protumačili da je netko na to pristao.

- Lukša se može vratiti u momčad samo ako prihvati reviziju, a u slučaju da želi inicirati sporazumni raskid ugovora, spremni smo na razgovor - dodao je Mamić.

Prevedeno, Andrić ima tri opcije. Prihvatiti smanjenje plaće, naći novi klub ili trenirati do kraja sezone s drugom momčadi. Posljednja opcija najgora je za Cedevitu jer u tom slučaju će Andrića morati isplatiti u potpunosti...

- Ljetos smo ga doveli kao stožernog igrača i prema tome adekvatno nagradili (visina ugovora) te očekivali da bude među tri najbolja centra ABA lige. Kako to nije slučaj, u klubu smo zaključili da bismo trebali revidirati ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:09