IZBORNIK NIJE ZABRINUT

'REZULTATI U OVOM TRENUTKU NISU BITNI' Repeša nakon debakla u Turskoj

Katowice, 190909.Dvorana Sport Arena Spodek.Europsko prvenstvo u kosarci u Poljskoj, razigravanje izmedju Rusije i Hrvatske za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Turskoj slijedece godine.Na slici: Jasmin Repesa.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Po povratku reprezentacije iz Istanbula, a prije ulaska u autobus koji će košarkaše i stručni stožer u Crikvenicu na posljednji dio priprema, izbornik Jasmin Repeša ponovio je koje su ga stvari zadovoljile na turniru na kojem je Hrvatska izgubila od Srbije (-17) i Turske (-29) te pobijedila Belgiju (+22).

- Uspjeli smo vratiti trojicu koja su do Istanbula bila izvan momčadi, Žorića, Simona i dobrim dijelom Šarića. Vraćali smo ih na uštrb rezultata bez obzira što se time narušila određena ravnoteža koja je postojala u momčadi. Jasno da je rezultat mogao biti bolji, ali tu u ovom trenutku nije bitno - izjavio je Repeša i nastavio.

- Moramo eliminirati oscilacije kojih imamo jako puno. U utakmici protiv Srbije smo razdoblje od šest do 34. minute dobili sa sedam razlike, ali prvih i posljednjih šest minuta smo izgubili s više od dvadeset. Nužno je da pronađemo balans.

Posljednja utakmica protiv Belgije, posebno njeno drugo poluvrijeme, potvrdilo je snagu centarskog para Šarić - Tomić te odličnu suradnju Tomića i Drapera.

- Možda bi nam za Žorića trebao još koji dan priprema, ali nema plakanja. Slijedi nam šest dana intenzivnog rada kako bi pronašli sportsku formu. Tomić i Šarić su već u prvoj utakmici, protiv Makedonije u Slavonskom Brodu, pokazali da dobro kombiniraju, a Draper je odmah prihvatio ulogu koju smo mu namijenili. Igra u oba pravca, a želja nam je da ga u Crikvenici podignemo kako bi mogao igrati i više od 20 minuta po utakmici.

Novi centar Fenerbahçea Luka Žorić svojoj novoj publici (igralo se u Fenerovoj dvorani) se predstavio u dvije posljednje utakmice. Protiv Srbije nije igrao.

- Nisam još u pravoj formi, ali do Eurobasketa ću biti na željenoj razini. Ne mogu reći hoću li odmah biti u vrhunskoj formi, ali sigurno ću biti bolji nego što sam sada. Uostalom, kao i cijela reprezentacija. Znam da porazi ružno zvuče, ali pozvao bih navijače da nam budu šesti igrač u Celju. Podrška bi nam puno značila, a mi ćemo sigurno biti bolji nego u Istanbulu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:49