POJAČAO REDOVE

Roko Ukić i službeno član Fenerbahçea!

Informacija je to koja je prvog dana nove godine osvanula na internetskim portalima najprodavanijih turskih dnevnika
Milwaukee Bucks guard Roko Ukic from Croatia, passes against the defense of Chicago Bulls forward Derrick Byars during the fourth quarter of an NBA preseason basketball game on Tuesday, Oct. 13, 2009 in Chicago. The Bulls won 87-86. (AP Photo/Charles Rex Arbogast)
 AP

Hrvatski košarkaš Milwaukee Bucksa Roko Leni Ukić (25) pojačao je redove turskog Fenerbahçea, kluba u kojem već igra jedan bivši hrvatski NBA košarkaš, Gordan Giriček.

Informacija je to koja je prvog dana nove godine osvanula na internetskim portalima najprodavanijih turskih dnevnika, poput općeg Sabaha ili sportskog Fanatika.

Oba izvora navode da su svi detalji pregovora riješeni i da se još samo čeka službena potvrda, dok Fanatik saznaje da je hrvatski razigravač s vodstvom kluba dogovorio suradnju koja će trajati predstojećih godinu i pol dana.

Trener turske momčadi Bogdan Tanjević, svjestan Splićaninove frustriranosti zbog premale minutaže u Bucksima, već je duže vrijeme nastojao pridobiti Ukića u Istanbul. Čini to zapravo otkako je raskinuo ugovor s Willom Solomonom, lani Ukićevim suigračem u Toronto Raptorsima tijekom uvodnog dijela sezone, nakon kojeg je i njega Tanjević vratio u Fener. Usto se Tanjeviću ozlijedio drugi važan Amerikanac na poziciji beka-šutera, Lynn Greer.

Ukić bi trebao odvesti turski sastav u Top 16 fazu natjecanja u Euroligi. Turci u A skupini imaju učinak od tri pobjede i pet poraza nakon prvih osam kola, te drže četvrto mjesto na ljestvici. Borit će se za nastavak natjecanja s Asvelom (3-5) i Cibonom (2-6).

Prema pisanju Sabaha, Ukić bi mogao zaigrati za novi klub u posljednjemu euroligaškom kolu, u kojem Turci u Istanbulu dočekuju litavski Žalgiris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 16:30