VELIKA ODLUKA

ŠARIĆ O PONUDI EFESA 'Nije realno da potpišem za nekog do kraja sezone... Draft? Nisam siguran'

Posljednja informacija koja se pojavila jest ona da bi ga Efes potpisao na tri godine za šest milijuna eura.
 Neja Markicevic / CROPIX

Dario Šarić bio je u stanju šoka. Tako će on reći nakon što je Cibona dobila produžetak protiv MZT-a, produžetak u kojemu nije bilo Darija Šarića.

- Napravio sam dva glupa faula na kraju, četvrti i peti. I htio sam iskočiti iz svoje kože. Ispalo je da sam izdao momčad, ostavio ih na cjedilu. Skakao sam uz klupu, ali onda su me suci upozorili da ću dobiti tehničku, pa sam morao sjesti - vrtio je film završetka utakmice Dario Šarić.

I sada, tri kola do konca osnovnog dijela ABA lige, Vukovi su u poziciji da mogu u četiri.

- Bit će teško, ovisit će i o drugim rezultatima, ali mi ćemo ići po pobjede i u Laktašima i kod Širokog. To je sigurno. Na kraju, u posljednjem kolu čeka nas Zvezda. Ako to bude utakmica u kojoj ćemo pobjedom vizirati Final Four, onda znam da će sve biti krcato i znam da ćemo uz pomoć navijača, koji su i protiv MZT-a bili sjajni, ići po pobjedu i Final Four. Ovisit će, jasno, i o tome što će napraviti konkurenti.

Dario Šarić i dalje vjeruje, uostalom Vukovi su blizu, a Šarić je vjerovao i kad se malotko usudio i pomisliti na Final Four. Usput, otkako je raskinuo s menadžerskom agencijom XL, Šarića se svako malo seli u novi klub. Posljednja informacija koja se pojavila jest ona da bi ga Efes potpisao na tri godine za šest milijuna eura.

- O tome ništa ne znam, mislim da ne zna ni Cibona. Pojavila se ta informacija na jednom specijaliziranom talijanskom portalu i to je sve što ja znam o tome. Lijepo je čuti da me se tako cijeni.

No on potpisao nije ništa.

- I nije realno da išta potpišem do kraja sezone.

Zna naime da je pred njim najveća odluka u karijeri.

- Jest, ovo je nešto drukčije od svih mojih dosadašnjih odluka. Ova mi može karijeru trasirati na ovu ili na onu stranu. I zato ću dobro razmisliti.

Kao i po pitanju novih agenata.

- Postoje neke opcije, no zasada još nisam ništa odlučio.

U toj će odluci biti važne i konekcije za NBA, u koji želi jednog dana.

- Vidjet ću što je s draftom, neću sada ništa izjavljivati jer se svaka moja izjava dvojako tumači.

Kao ona o tome da još nije vrijeme za NBA. Usprkos toj izjavi Šarića još uvijek drže na 11. mjestu u procjenama nadolazećeg drafta. Da je izjavio "idem odmah", bio bi zacijelo i više plasiran, no Šarić ne drži figu u džepu kad govori o svojim budućim koracima.

- Slušam ja što mi govore ljudi iz moje blizine. Slušam mamu, sestru, curu, prijatelje, no odluka će na koncu biti samo moja.

A dotada on ima cilj odvesti Cibonu na Final Four ABA lige, tamo se potući, pa još i u PH-u koje slijedi. Onda će vagati između ponuda, imat će i cjelovitu sliku o tome što je s Cibonom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:58