CEDEVITA U TREVISU

Saša Đorđević: Draper ima vašu putovnicu? U, mamicu vam...

Zagrebački košarkaši u subotu u 18.00 protiv ruskog Uniksa traže put do finala
 Vladimir Dugandžić / Cropix

TREVISO - U staroj gradskoj vijećnici u Trevisu vjerojatno nikada nije bilo više dvometraša. Na prvom službenom okupljanju sudionika Final Foura Eurokupa za istim su se stolom našli trener i po jedan igrač iz svih momčadi, čelni čovjek Eurolige Jordi Bertomeu, a gradonačelnik Trevisa i čelnik provincije za tu su se prigodu okitili lentama, što je kod većeg dijela uzvanika izazvalo popriličnu količinu smijeha.

Samo su već spomenuti dvometraši i pokal namijenjen pobjedniku Eurokupa dali naslutiti da se u Europskom gradu sporta za 2011. u subotu i nedjelju sprema velika košarkaška fešta.

Izlazeći iz službenog vozila, Aco Petrović i Vedran Vukušić "sudarili" su se s Jasminom Repešom, čiji Benetton kao domaćin ima obvezu najmanje biti u finalu.

- Volio bih da u nedjelju igramo za trofej protiv Cedevite. Ne zato što mislim da je Cedevita slabiji suparnik od Uniksa, već zbog toga što bi jedan hrvatski trener sigurno odnio naslov - rekao je Repeša čiju momčad protiv Cajasola ne čeka laka utakmica, ali nošeni podrškom 5000 navijača Benettonovi bi košarkaši, među njima i Sandro Nicević i Hrvoje Perić, trebali letjeti terenom.

Raspoloženje u Cedevitinom taboru uoči okršaja s Uniksom, najvećim favoritom Final Foura, prilično je opušteno, što se dalo zaključiti i po načinu na koji su suigrači ispratili Vedrana Vukušića na službenu press konferenciju. "Vuk" se za ovu priliku morao uvući u odijelo koje ne nosi baš često. Doživio je ovacije, a netko je za njim doviknuo:

- Može dvije kave!

Najavljujući utakmicu, za koju će primiti još jednu blokadu u bolnu petu, Vukušić je opet apostrofirao Cedevitin status "iznenađenja Eurokupa".

- Jesmo autsajderi, ali dosad smo napravili već nekoliko iznenađenja, pa se nadamo da možemo još koje.

S druge strane je mnogo opasnih suparnika, a Marko Popović je svakako duša Uniksove momčadi.

- Znamo da smo favoriti, ali Cedevita igra atipičnu, napadačku košarku. Žive od šuta, a u tome im je vrlo važan učinak Vukušića i kako će otvarati reket. Ja ne igram kao prije ozljede, ali i uloga mi je drugačija.

O izazovu igranja protiv budućeg suigrača Drapera, Popović nije želio previše govoriti.

- Izazov mi je Final Four. Sportaš sam i želim svaki put pobijediti, bez obzira tko je s druge strane. Poštujem ga kao vrlo kvalitetnog igrača, jer da nije takav ne bio bi MVP Eurokupa.

O Draperu je možda najbolji komentar dao Saša Đorđević, neka se nitko ne uvrijedi, najveća zvijezda ovog događaja, iako je "samo" u statusu stručnog komentatora Eurosporta.

- Ima vaš pasoš? U, mamicu vam... Sjajan igrač. Može donijeti reprezentaciji dozu liderstva, ono što vam je falilo.

A što kaže Đorđević o sudaru Cedevite i Uniksa?

- Cedevita se pametno sakrila iza uloge autsajdera. Uniks je favorit, ali takvi ne pobjeđuju uvijek na ovakvim turnirima. Siguran sam da će Aco pripremiti neko slatko iznenađenje. Dao je Draperu potpunu slobodu i ovaj mu to vraća s kamatama. Wright je napadački "ubojica", Rudež ima sjajnu sezonu. Za Uniks je ključno kako će odigrati Marko Popović.

Zadnji intervju prošle sezone napravio je s hrvatskim trenerom Nevenom Spahijom. Hoće li i ove?

- Mislim da su prilično dobri izgledi za to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:17